Misterija ubistva Jelene Marjanović: PRONAĐENI KRVAVI PEŠKIR I DNK 2 MUŠKARCA IZ BORČE


IZVOR: Republika - 11.04.2018 | 16:47


Misteriozni "opel", čekić, telefon, peškir natopljen krvlju... samo su neki od tragova za koje je policija sumnjala da imaju veze sa ubistvom pevačice Jelene Marjanović.

Foto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam

Nesrećna Jelena Marjanović

U istrazi ubistva pevačice, od 2. aprila 2016. godine, pa sve do hapšenja njenog supruga Zorana Marjanovića, 15. septembra 2017. godine, saslušano je više stotina ljudi - gotovo svi iz naselja Crvenka i nekoliko stotina meštana Borče. Pojedine kuće pretresene su, a iz njih uzeti su predmeti koji su se policiji učinili kao sumnjivi i za koje se u prvi mah mislilo da bi pomogli u rešavanju ubistva koje potresa čitavu Srbiju i region već dve godine. Tokom jednog od pretresa kuća, u domu Stanoja I. iz Borče, svega nekoliko dana od ubistva pevačice policija je, kako saznajemo, pronašla predmet za koji je mislila da će na ovo ubistvo staviti tačku - peškir natopljen krvlju. POGLEDAJ GALERIJU

- Pretresom kuće Stanoja I. pronađen je krvav peškir koji je odmah poslat na veštačenje. Stanoje je saslušan, a nakon što je Nacionalni kriminalističko-tehnički centar (NKTC) obavio analizu krvi sa njega i izolovao DNK tragove utvrđeno je da krv ne odgovara pevačicinoj - priča izvor "Blica".

Ronioci Žandarmerije pronašli su čekić za koji se sumnja da je korišćen prilikom ubistva pevačice

Prema njegovim rečima, sa peškira su izolovana dva DNK traga - jedan je odgovarao Stanoju I., vlasniku kuće kod kojeg je pronađen, a drugi izvesnom Saši M., koji je takođe iz Borče. Kako saznajemo, Saša M. nedavno je preminuo.

- Uprkos saslušanjima i analizama, ni dan-danas nije otkriveno čija je krv sa peškira i da li je povezana sa Marjanovićima, odnosno Zoranom Marjanovićem, za kojeg se sumnja da je ubio svoju ženu, odnosno da li je peškir povezan sa zločinom sa nasipa -priča izvor.

Ovaj peškir stavljen je zajedno sa čekićem, a koji je pronađen mesec dana od ubistva pevačice u Savi, na listu dokaza za koje se sumnja da imaju veze sa pevačicinim ubistvom, a koji iz različitih razloga nisu uspeli da se do kraja dovedu sa ovim zločinom.