MESEC DANA AGONIJE! Ovo su ključni dokazi protiv MONSTRUMA koji su ubili Danku Ilić, od njenog tela ni traga!


IZVOR: Republika/A.D. - 26.04.2024 | 06:36


Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić traje tačno mesec dana.

Foto: facebook
MESEC DANA AGONIJE! Ovo su ključni dokazi protiv MONSTRUMA koji su ubili Danku Ilić, od njenog tela ni traga!

Pre tačno mesec dana, 26. marta u Banjskom polju je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, koje je, ispostaviće se istog tog dana i ubijena.

Naime, za njeno ubistvo su osumnjičeni Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), radnici JKP ''Vodovod'' Bor, koji su tog kobnog dana devojčicu udarili kolima nedaleko od kuće u čijem dvorištu je bila sa majkom i bratom, a zatim je tako onesvešćenu stavili u zadnji deo automobila s namerom da njeno telo, jer su već tada mislili da je mrtva, bace na deponiju.

Međutim, Danka se probudila i počela da plače, a Dragijević ju je po sopstvenom priznanju jednom rukom davio, a drugom držao preko usta sve dok nije prestala da diše. Telo su bacili na deponiju i uredno se vratili svojim radnim obavezama.

Kako osumnjičeni za ubistvo ćute, tela devojčice nema već mesec dana, a brojni prikupljeni dokazi mogu biti ključni u pronalasku Dankinkog tela.

Kap krvi

Jedan od dokaza jeste kap krvi pronađena u automobilu i koja je nakon izvršene DNK analize, potvrdila da se radi o krvi Danke Ilić.

Priznanje

Takođe, ključni dokaz jeste priznanje Dejana Dragijevića koji je na saslušanju u tužilaštvu priznai da je zadavio Danku i priznao da su mu brat Dalibor i otac Dragoslav, dva dana kasnije pomogli da telo prenese na drugu lokaciju, koju još uvek neće da otkriva.

Dejanov otac i brat su zbog toga odmah uhapšeni. Otac se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

On je tada istakao i da je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično", te da su 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim decom, prešli su za 5,5 minuta.

Dalje, putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice i da su se tu zadržali 1,41 minut.

Bazne stanice

Tokom istrage, policija je proveravala sve bazne stanice koje su na kraju i pomogle u hapšenju osumnjičenih, ali nažalost, nisu pomogle i u potrazi za telom.

Kako je istakao Gašić, od trenutka kada je Danka nestala, registrovano je 46.000 logova telefonskih brojeva, a analize su pokazale da su bazne stanice zabeležile da su se telefoni osumnjičenih u kritično vreme nalazili u Banjskom polju,

- S tim u vezi zabeleženo je i kada i gde su se kretali osumnjičeni i to u tih kobnih 40 minuta koliko je Danka Ilić bila u Banjskom polju gde je stigla sa majkom i bratom, dok je nisu ubili i bacili na deponiju - objašnjava izvor za Blic.

Presretnuto je 175.000 komunikacija - telefonskih i putem SMS poruka, a dvojica osumnjičenih su od prvog dana bili „na radaru“ policije.

Poligraf

Čak 15 poligrafskih ispitivanja je urađeno radi rasvetljavanja ovog slučaja, a osumnjičeni su na ispitivanju pali. Kako je rečeno, jedan je imao reakciju, dok je drugi imao odloženu reakciju, a stručnjak za poligrafsko ispitivanje je objasnio da to znači da su obojica "pala", samo na različitim pitanjima.

BONUS VIDEO