POLICIJA SUMNJA DA SU TELO MALE DANKE UBICE VIŠE PUTA PREMESTILE! Zlot se prečešljava uzduž i popreko, ponovo se proveravaju sumnjive lokacije!


IZVOR: Republika/J.B. - 13.04.2024 | 06:41


Telo deteta traži se punih devet dana.

Foto: ST/Dragan Kadić/Vladimir Lukić, Facebook
POLICIJA SUMNJA DA SU TELO MALE DANKE UBICE VIŠE PUTA PREMESTILE! Zlot se prečešljava uzduž i popreko, ponovo se proveravaju sumnjive lokacije!

U nastojanju da pronađe telo Danke Ilić (2), policija je otpočela novu pretragu već pregledanih delova Zlota, s ciljem da provere da li je nešto možda promaklo ili su saučesnici pomerali telo devojčice više puta.

- To će se raditi zbog mogućnosti da je neki detalj promakao, ili da je neko od saučesnika pomerao telo u nameri da ostane sakriveno - kaže izvor "Blica".

Podsećanja radi, policija je u potrazi za telom Danke Ilić proverila sve šahtove, rezervoare i sisteme za navodnjavanje, kako aktivne tako i neaktivne, prirodne i veštačke. Razlog za ovu temeljnu pretragu je što su osumnjičeni za ubistvo, Dejan Dragijević i Srđan Janković, bili zaposleni u JKP "Vodovod" i dobro su poznavali ove sisteme kroz svoj rad.

Isrpažnjena je septička jama u dvorištu kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića u selu Zlot, a potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susednom dvorištu.

Vatrogasci spasioci su tokom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se reši tela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo međutim, policija na tim mestima nije pronašla ništa.

On i njegov brat Dejan su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za telom.

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju dok je bila sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom na porodičnom imanju. Potraga za njom trajala je devet dana, a 4. aprila su uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević kada su priznali šta su učinili. Sumnja se da su devojčicu udarili automobilom, a potom je Dragijević udavio. Telu devojčice još uvek nema traga. Dragijević je priznao zločin pred tužiocem, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je određen pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO