MUŽ ANE KNEŽEVIĆ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF! Isplivali detalji iz istrage - Srbin odbio ispitivanje FBI!


IZVOR: Republika/J.B. - 17.03.2024 | 21:33


Ane nema duže od mesec dana.

Foto: Društvene mreže
MUŽ ANE KNEŽEVIĆ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF! Isplivali detalji iz istrage - Srbin odbio ispitivanje FBI!

Ana María Knežević Henao još uvek nije pronađena. Zajednička istraga španske nacionalne policije i FBI-ja o slučaju nestale žene, koja je, prema indicijama, oteta iz svog stana u Madridu noći 2. februara, otkrila je tragove kriminalne aktivnosti. Zbog toga je slučaj prebačen na sud za nasilje nad ženama.

Njen suprug David, od kojeg je pokušavala da se razvede i koji je takođe njen partner u tehnološkoj firmi u Floridi, odbio je da prođe poligrafski test ili detektor laži koji mu je ponudila američka federalna agencija, tvrde izvori upoznati sa istragom, za CASO ABIERTO, kanal za istraživanje i događaje španskog medijskog konglomerata Prensa Ibérica.

Foto: DRUŠTVENE MREŽE

Ana Knežević

Ana Marija, žena američkog porekla od 40 godina, preselila se u Madrid krajem 2023. godine. Angažovala je advokata u Floridi, gde je živela, kako bi započela postupak razvoda od svog muža, sa kojim je bila u braku 13 godina i s kojim je osnovala veoma uspešnu tehnološku kompaniju. 2. februara neko je došao u njen stan u Madridu i, prema glavnoj hipotezi istražitelja, bila je prisilno odvedena.

U stanu su pronađeni svi njeni lični predmeti osim mobilnog telefona i tableta. Sutradan, dve njene prijateljice su dobile poruke na engleskom i španskom jeziku u kojima je Ana Marija navodno saopštila da je upoznala osobu i da odlazi s njim na nekoliko dana na imanje u blizini Madrida, ali sa veoma lošim mobilnim signalom.

Prijateljice, porodica i istražitelji sumnjaju da je te poruke zaista napisala Ana Marija, već da ih je napisao njen otmičar, verovatno kako bi dobio vreme za bekstvo.

Foto: DRUŠTVENE MREŽE

Ana Knežević

Muškarac s kacigom je poprskao sprej na sigurnosne kamere u zgradi gde je Ana Marija živela, nekoliko sati pre nego što je nestala. Istražitelji su proveravali njene prijatelje u Madridu i moguće poznanike neposredno pre nestanka. Porodica je prijavila slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama, a Anin muž, sa kojim je imala imovinu vrednu oko 15 miliona dolara, tvrdi da nije znao gde je ona. FBI se pridružio istrazi i predložio mužu da se podvrgne poligrafskom testu, što je on odbio.

Federalni američki policajci su otkrili da je veliki deo imovine kompanije Anu Marije i njenog supruga prodat u poslednje vreme, neke čak nakon nestanka žene. Muž nestale je angažovao advokata koji, u izjavama datim raznim američkim medijima, ističe njegovu nevinost i tvrdi da je bio u Srbiji, svojoj zemlji porekla, kada je njegova žena nestala. Što se tiče prodaje imovine, advokat tvrdi da je to dogovoreno sa ženom pre nekoliko meseci, javlja elPeriodico.

BONUS VIDEO