KOSTA SE PLAŠI JEDNE STVARI, A NIJE VEZANA ZA ZATVOR! Otkrivamo: Dečak ubica zabrinut - OVO ga muči danima!


IZVOR: Republika - 25.02.2024 | 11:02


Kostu Kecmanovića ne brinu ni zatvorska kazna, ni stradala deca, mori ga potpuno nešto drugo.

Foto: ST/N. PANČIĆ, Printscreen
KOSTA SE PLAŠI JEDNE STVARI, A NIJE VEZANA ZA ZATVOR! Otkrivamo: Dečak ubica zabrinut - OVO ga muči danima!

Kosta Kecmanović, dečak-ubica koji je napravio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru nedavno je, kako smo pisali, plakao u svom krevetu na Klinici za psihijatriju i neurologiju za decu i omladinu.

Kako smo tada otkrili, tada se žalio da mu nedostaje sestra i zahtevao je od osoblja da mu se kaže kako je ona.

Kako naš obavešten izvor kaže, kod njega je opet primećena zabrinutost i strah.

- On se nada da će u nekom trenutku izaći iz ustanove u kojoj je smešten. Njega sada plaši da će ostati bez ičeg materijalnog pošto je čuo da se sudi njegovim roditeljima i da će sve što imaju morati dati za odštetu - navodi dobro obavešten izvor Republike.

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife

Kosta Kecmanović

Kako dalje dodaje, dečak-ubica shvata da će nakon tužbe roditelja stradale dece, na ime odštete, sve da im bude oduzeto.

- I dalje je ubeđen da će izaći, a najveći strah mu je da tad neće imati ništa - istakao je naš izvor.

Podsećanja radi, protiv porodice dečaka koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ počinio masovno ubistvo, roditelji ubijene dece podneli su tužbu. Tužbu je podnelo 27 osoba, članova porodice stradalih, a tuženi su dečak, otac i majka.

Tužba se odnosi na naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Foto: ST/Vladimir Lukić/Nemanja Pančić, Printscreen

Suđenje Kecmanovićima

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Inače, podsećanja radi, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo rešenje u junu prošle godine kojim je na predlog porodica ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinsko pravnih zahteva, Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka ubice zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

Saslušani su i Slobodan Negić i njegova supruga Milanka Negić, kao i sestre i braća stradale dece. Zbog maloletnih lica koja ulestvuju u postupku ovaj deo suđenja bio je zatvoren za javnost.

Šta se desilo u "Ribnikaru"?

Prošle godine 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u beogradskom naselju Vračar dogodio se nezapamćen masakr u modernoj istoriji Srbije, pa i sveta. Dečak, učenik sedmog razreda, Kosta Kecmanović naoružan je upao u školu oko 8.40 sati i na samom ulazu pucao u radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Nakon toga, Kosta je napao tri učenice i usmrtio ih.

Foto: Republika

Osnovna škola "Vladislav Ribnikar"

Njegov zločinački pohod nastavljen je u učionici istorije, gde je njegovo odeljenje imalo čas. Tamo je ranio nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a zatim pucao u svoje školske drugove, pri čemu je petoro odmah ubio, a šestoro ranio. Tragično, nakon dvanaestodnevne borbe u bolnici, još jedna učenica je preminula, čime je ukupan broj žrtava ovog masakra porastao na deset.

Kosta Kecmanović, počinilac ovog masakra, smešten je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde je pod stalnim nadzorom i prolazi kroz proces veštačenja.

BONUS VIDEO