BMW POKOSIO ČOVEKA NA PEŠAČKOM PRELAZU: Stariji čovek teško povređen i odveden u bolnicu


IZVOR: Republika/A.N. - 13.02.2024 | 20:36


U večerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 18:15 časova na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Pantelejske ulice u Nišu, muškarac star 61 godinu teško je povređen nakon što je na njega naleteo "BMW" niških registarskih tablica dok je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu.

Foto: shutterstock
BMW POKOSIO ČOVEKA NA PEŠAČKOM PRELAZU: Stariji čovek teško povređen i odveden u bolnicu

Hitna reakcija i brza intervencija službi spasavanja rezultirala je brzim prevozom povređenog pešaka u niški Univerzitetski klinički centar (UKC) radi daljeg medicinskog tretmana. Prema dostupnim informacijama, pešak je zadobio teške povrede glave, što zahteva pažljivo lečenje i nadzor medicinskog osoblja.

Ova tragična nesreća bacila je svetlo na važnost poštovanja saobraćajnih propisa i opreza prilikom prelaska ulica, čak i na obeleženim pešačkim prelazima. Bezbednost u saobraćaju treba da bude prioritet svih učesnika, kako vozača tako i pešaka, kako bi se izbegle ovakve teške situacije.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a nadležne vlasti će sprovesti detaljnu analizu kako bi se utvrdilo šta je dovelo do ove nesreće i da li su eventualne nepravilnosti ili nepažnja doprinele ovom tragičnom ishodu. Ovaj incident naglašava važnost redovnog održavanja vozila, poštovanja saobraćajnih pravila i vožnje sa punom pažnjom i odgovornošću.

Javna podrška povređenom muškarcu i njegovim bližnjima je od suštinskog značaja u ovakvim trenucima. Građani treba da budu solidarni i pruže podršku kako bi se povređeni oporavio što je pre moguće.

Ova nesreća služi kao podsetnik svima da budu oprezni u saobraćaju i da vode računa o bezbednosti sebe i drugih, jer samo zajedničkim naporima možemo smanjiti rizike od sličnih tragičnih događaja u budućnosti.

(Telegraf)

BONUS VIDEO