NEČOVEČNI POSTUPAK! Islamska zajednica Srbije osudila zabranu ulaska na KiM patrijrhu Porfiriju

Autor:

Vesti

14.05.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti privremenih prištinskih institucija na prelazu Merdare danas nisu dozvolile patrijarhu sprskom Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC da uđu na teritoriju KiM, kako bi u utorak prisustvovali svečanom početku rada redovnog godišnjeg zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji.

NEČOVEČNI POSTUPAK!  Islamska zajednica Srbije osudila zabranu ulaska na KiM patrijrhu Porfiriju

Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije muftija Abdulah Numan osudio je odluku privremenih instutucija u Prištini da zabrane sprskom patrijarhu Porfiriju ulazak na KiM.

"Srbijanski Mešihat ispred Rijaseta Islamske zajednice Srbije osuđuje neislamski nečovečni postupak privremenih Kosovskih vlasti kojim je sprečen Patrijarh SPC g. Porfirije da poseti svoje savernike i sunarodnike na KiM. Takvo ponašanje je nedopustivo i ne doprinosi međuljudskim i međususedskim odnosima koje na Uzvišeni Bog zapoveda svima", stoji u saopštenju.

Podsećamo, vlasti privremenih prištinskih institucija na prelazu Merdare danas nisu dozvolile patrijarhu sprskom Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC da uđu na teritoriju KiM, kako bi u utorak prisustvovali svečanom početku rada redovnog godišnjeg zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji, potvrđeno je ranije Tanjugu u patrijaršiji.

Patrijarh Porfirije i episkopi vraćeni su sa administrativnog prelaza odnosno uručene su im tzv. odbijenice, bez ikakvog razloga i obrazloženja.

Obrazloženje i dalje nije dostavljeno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading