STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE, POZNATO KAKO SU LIKVIDIRANI MALA VANJA I PANČO! Samo trojica priznala zločin!


IZVOR: Republika - 22.12.2023 | 20:14


Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja devojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici.

Foto: Facebook
STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE, POZNATO KAKO SU LIKVIDIRANI MALA VANJA I PANČO! Samo trojica priznala zločin!

Obdukcioni nalazi ubijenih Vanje Gjorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) konačno su gotovi, ali zasad se ne objavljuju.

Obdukcije je obavio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju.

Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje dvostrukog ubistva, kao i za pomoć u bekstvu Ljupča Palevskog - Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umešanost u ubistva Vanje i Pančea.

Reč je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi "saborci iz stranke "Desna". Oni su prvi uhapšeni i tada je klupko počelo da se odmotava.

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Ljupčo Palevski

 

Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja devojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. Tereti se i Stefan Dimkovski, jer je, kako se sumnja, osumnjičenog Palča tokom bekstva vozio iz Beograda u Tursku.

Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru "Skoplje" u Šutk, osim Ljupča Palevskog koji je posle zločina pobegao preko Beograda i Bugarske u Tursku. Tamo je i uhapšen po poternici Interpola.

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je da je Ljupču Palevskom glavni javni tužilac iz turskog grada Balikešir odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana i Makedonija se nada njegovom izručenju.

Policija i tužilaštvo ranije su otkrili da je Palčo pobegao 30. novembra i stigao prvo u Beograd. Njega je u Srbiju dovezao njegov advokat pod izgovorom da ga vodi na medicinske preglede.

Nakon što ga je ostavio u jednom beogradskom hotelu, Palčo je krenuo put Bugarske 1. decembra. Spekulisalo se da mu je krajnja destinacija bila Turska, gde je na kraju i pronađen.

Sumnja se da ga je iz Srbije do Turske vozio Stefan D. iz Strumice, otac dvoje dece. Palčo je do Turske stigao vozilom "land rover".

 

 

 

Bonus video