KOSTA KECMANOVIĆ POSTAVIO PITANJE ČUVARIMA, ONI SE ŠOKIRALI: Dečak-ubica želi da ide na takmičenje, a evo šta ga NAJVIŠE ZANIMA!


IZVOR: Republika - 09.10.2023 | 12:15


Kosta Kecmanović se ranije takmičio iz mnogih predmeta tokom pohađanja OŠ "Vladislav Ribnikar", pa ga sada interesuje da li bi u tom ritmu mogao i da nastavi.

Foto: Republika.rs, Printscreen
KOSTA KECMANOVIĆ POSTAVIO PITANJE ČUVARIMA, ONI SE ŠOKIRALI: Dečak-ubica želi da ide na takmičenje, a evo šta ga NAJVIŠE ZANIMA!

Kosta Kecmanović, dečak-ubica, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devez učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, počeo je sa onlajn nastavom iz posebne prostorije Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Otkako se "vratio u školu", kako nezvanično saznaje portal Republika.rs, Kosta se interesuje za takmičenja.

- Dečaku-ubici nastavu onlajn putem drže prosetni radnici Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", a sada se on interesuje da li bi mogao da nastavi da se takmiči u predmetima iz kojih se i ranije takmičio - nezvanično saznaje naš portal iz izvora upućenog u slučaj.

Kako smo ranije pisali, Kosta Kecmanović je oduvek bio ambiciozan učenik i takmičio se iz brojnih predmeta. Njegovi roditelji su ga čak nazivali "mali genije" jer su mu interesovanja bila šarenolika.

- On se i sada ponaša kao da mu je obrazovanje najbitnija stvar na svetu. Ne pominje masakr i pobijenu decu, već konstantno brine za svoju budućnost u vidu školovanja - kaže izvor.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora s klinike, Kosti Kecmanoviću obezbeđena je prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn, a zasad sve teče po planu.  

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - ispričao je ranije ovog meseca izvor za portal Republika.rs i dodao: 

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba.

Podsetimo, direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je potvrdio za naš portal da je Kosta Kecmanović zvanično učenik te škole.

- Sve u vezi s ovim pitanjem je rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.

Da podsetimo, dečak Kosta Kecmanović je nakon masakra u "Ribnikaru" smešten radi veštačenja njegovih psihofizičkih sposobnosti na Klinici za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Za sada nije gotovo veštačenje njegovog zdravstvenog stanja nakon što je ubio devet učenika i čuvara škole. Ipak, kako je nužno da završi osnovnu školu, organizovana mu je nastava koju pohađa.

BONUS VIDEO