MARKO ELEK OVEREN HICEM U GLAVU: Ležao je u lokvi krvi, a pored njega je ostavljena čaura!


IZVOR: Aleksandra GRUJIĆ - 15.08.2023 | 21:10


Ovo ubistvo nikad nije rasvetljeno, a za ubicama se i danas traga.

Foto: YouTube/Printscreen/RUDAR 7
MARKO ELEK OVEREN HICEM U GLAVU: Ležao je u lokvi krvi, a pored njega je ostavljena čaura!

Marko Elek (31), koji je imao debeo dosije, ubijen je 15. avgusta 2018. godine u ranim jutarnjim časovima. Njegovo beživotno telo u lokvi krvi, pored kojeg se nalazila čaura, pronašli su slučajni prolaznici u 5.45 sati u parku između zgrada, na dečijem igralištu u Bulevaru oslobođenja u beogradskom naselju Banjica.

Ubijen na drugom mestu?

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je on već bio mrtav i pre dolaska lekara. Postojale su indicije da je Elek ubijen negde drugde, a da je dovezen, izbačen iz vozila, "overen" hicem u glavu i ostavljen u dečijem parkiću na Banjici. 

- Prizor je bio jeziv. Muškarac je ležao u velikoj lokvi krvi, okrenut na stomak, a oko njega je bilo dosta grana, najverovatnije od oluje koja je protutnjala tim delom grada. Hitna pomoć je veoma brzo stigla, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića - ispričao je jutro nakon ubistva jedan od građana.

Ugasili farove i nestali u mraku

Stanarka obližnje zgrade čiji prozor gleda na park u kojem se desilo ubistvo rekla je da se nekoliko sati pre ubistva čula galama u parku.

- Više mladića se ranije okupilo u parku. Pričali su, vikali, a onda se tačno u tri sata začuo pucanj. Nakon njega sve je utihnulo, ni glas se nije čuo. Pogledala sam kroz prozor i videla auto koji se polako kretao niz ulicu ugašenih farova. Najverovatnije su ubice pobegle njime - rekla je tada naša sagovornica.

Hapšen zbog pljačke kladionice

Marko Elek više puta je hapšen, a poslednji put je iza rešetaka završio 2007. godine kada je zajedno sa četvoricom saučesnika neposredno nakon pljačke u kladionici "Premijer" u Ulici partizanske avijacije, iz koje su odneli 108.000 dinara.

Tada je utvrđeno da je ova banda za samo dva meseca ojadila još osam kladionica, apoteka i kafana. Kao vođa bande označen je Elek, koji je pre tih akcija izašao iz Centralnog zatvora. On je tada osuđen na tri godine zatvora zbog više razbojništava.

BONUS VIDEO