NEK SE PUCAJU NA NJIHOVOJ ZEMLJI! GRCI PORUČUJU: Mi hoćemo slobodno da živimo, a ne da strahujemo DA ĆE ZBOG MAFIJE METAK DA ZAVRŠI U NAŠEM POTILJKU


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 16.07.2023 | 19:03


Ubistvo makedonskog mafijaškog bosa Orhana Bajramija Okija (39) pokrenulo je bes grčke javnosti jer se nastavlja niz mafijaških likvidacija Balkanaca na njihovoj teritoriji.

Foto: Društvene mreže
NEK SE PUCAJU NA NJIHOVOJ ZEMLJI! GRCI PORUČUJU: Mi hoćemo slobodno da živimo, a ne da strahujemo DA ĆE ZBOG MAFIJE METAK DA ZAVRŠI U NAŠEM POTILJKU

Albanac iz Makedonije ubijen je na Halkidikiju u subotu uveče, a u istoj punjavi je teško ranjen njegov prijatelj (45). Grčki mediji prenose da policija sumnja da se radi o naručenom ubistvu iz osvete  i intezivno tragaju za dvojicom napadača koji su sa motora ispalili oko 20 hitaca ka Bajramiju.

Foto: Printskrin/Youtube/ONE News Malta

Ilustracija

- Ubistvo se desilo u rizortu u Hanioti, u Sani Vilisu gde je ubijeni čovek bio odseo - pišu grčki portali, a lokalno stanovništvo negoduju.

- Nek se pucaju na njihovoj zemlji. Mi hoćemo slobodno da živimo, a ne da strahujemo da će zbog mafije metak da završi u našem potiljku - pišu Grci u komentarima. 

Bajramija smatraju neformalnim vođom grupe „Dukandžik" koja godinama ratuje sa "Baronom"suprotstavljenim klanom iz Skoplja.

- Dve grupe se bore za teritoriju zbog kriminalnih poslova sa drogom, reketiranja i krađe, kao i pokušaja da kroz gradnju operu i legalizuju kriminalno zarađeni novac - piše "Telma".

Foto: youtube.com/Foto Voja

Ilustracija Hanioti grčko letovalište

Policijske patrole su nakon likvidacije blokirale Hanioti, a granični prelazi ka Makedoniji, Bugarskoj u Turskoj se proveravaju jer se pretpostavlja da su ubice došle u Grčku i da su čak uspeli da pobegnu preko granice.

Dva dana pre ovog zločina, na pumpi u Solunu usred bela dana, ubijen je albanski mafijaš na pumpi u istočnom Solunu, a kamere su snimile ubicu koji ga je upucao iz vozila. 

Uporedo sa odjecima ova dva zločina, Grci su se podsetili ubistava od prethodnih godina u toku kojih je u različitim delovima zemlje izrešetano mnoštvo srpskih, crnogorskih, albanskih , italijanskih i drugih svetskih kriminalaca. 

Svima je jasno da u letovalištima Grčke, beg od konkurencije, ali i zatvora, godinama unazad pronalazi mafija koja sukobe nastavlja i na toj teritoriji. 

Foto:  

Dvostruka ubistva škaljaraca u Atini i na Krfu(jedan od ubijenih Alan Kožar)

GRCI KUKAJU: "GODINAMA SMO IGRALIŠTE SRPSKIH KRIMINALACA" 

 Grci neretko govore da se sav ološ planete skupio kod njih. Podsećaju na rat kavčana i škaljaraca koji godinama traje, a ubistvo dvojice vođa"škaljaraca" u Atini, Stevana Stamatovića i Igora Dedovića stravično je uznemirio javnost u januaru 2020. Oni su ubijeni usred restorana i naočigled dece i žena, ali i lokalnih stanovnika koji su večeri u tom trenutku na nekoliko metara od ubijenih, kada je Dedoviću pala glava u tanjir.
Iste godine, nekoliko meseci kasnije, takođe škaljarce sa poternice, Alena Kožara i Damira Hadžića kavačke ubice su likvidirale ispred vile koju su na Krfu iznajmljivali dok su se vraćali sa plaže.