ZA VIKEND 30 STEPENI, PA PREOKRET! Meteorolog Ristić otkriva - EVO KADA SE SMIRUJE KOŠAVA I DA LI TREBA DA SE RADUJEMO LEPOM VREMENU!

Autor:

Vesti

16.05.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiju je počeo priliv toplog vazduha.

ZA VIKEND 30 STEPENI, PA PREOKRET! Meteorolog Ristić otkriva - EVO KADA SE SMIRUJE KOŠAVA I DA LI TREBA DA SE RADUJEMO LEPOM VREMENU!

Foto: Shutterstock, YouTube/Printscreen

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i temperaturama od devet do 24 stepena, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Košava će duvati danas i sutra, a sutra će zbog jakih udara vetra biti upaljen i crveni meteoalarm, a smirivanje vetra očekuje se za u petak uveče i za vikend. 

Kako naglašava meteorolog Ivan Ristić, za vikend nam sledi i rast temperature.

- Inače iako se to još uvek ne oseća, jer nas jak vetar baš hladi, počeo je priliv toplog vazduha po visini i sa slabljenjem vetra od subote će porasti znatno i temperatura, za vikend će se kretati izmedju 25°C i 30°C. Od nedelje popodne kreće nestabilan period sa čestom pojavom pljuskova i kiše praćenih grmljavinom ponedge i gradom, tako da i tada nećemo mnogo uživati u toplijem vremenu, iako neće biti vetra jer će biti i sparno, a biće i čestih pljuskova kiše - istako je.

- Temperatura tokom sledeće nedelje u manjem postepenom padu. Za sada modeli prognoziraju od 30-50 mm kiše tokom sledeće nedelje, ko ima probleme sa poplavama prilikom jakih padavina nek proba da očisti odvode vode i time se pripremi ukoliko bude bilo puno kiše u kratkom vremenskom intervalu. -

Dodaje i da će novi priliv afričkog vazduha u Srbiju doći 10. juna.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading