BRZA I EFIKASNA REAKCIJA POLICIJE: Identifikovani svi napadači koji su učestvovali u masovnom obračunu na Novom Beogradu!


IZVOR: Republika - 23.03.2023 | 15:14


Većina napadača je vec privedena, a za ostalima se traga

Foto: Privatna arhiva
BRZA I EFIKASNA REAKCIJA POLICIJE: Identifikovani svi napadači koji su učestvovali u masovnom obračunu na Novom Beogradu!

Masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala Crvene zvezde i Partizana odigrala se noćas u Novom Beogradu, a policija je uhapsila gotovo sve napadače.

Policija je brzim i efikasnim operativnim radom identifikovala sve napadače na Novom Beogradu. 

Policijski sluzbenici  PU za grad Beograd, UKP su brzim i efikasnim radom identifikovali i priveli u službene prostorije veći broj aktera događaja.

P.N. (30), P.P. (22), M.A. (23), J.M. (23), L.L. (24), G.D. (25), B.M. (16) i jos 5 maloletnih lica.

Kako saznaje portal Republika.rs, većina napadača je vec privedena, a za ostalima se traga.

Da  podsetimo, do sukoba je došlo kada u momentu kada su navijači Partizana igrali su košarku kada su ih iz žbunja navodno napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede. Među povređenima ima i dece, jedan mladić (30) je u teškom stanju i lekari Vojnomedicinske akademije mu se bore za život.

Prema saznanjima portala Republika.rs, navijači Crvene Zvezde su se pojavili držeći motke i sekire, a na rukama su imali rukavice kako bi sakrili tragove. Da bi prikrili svoje identitete nosili su i hirurške maske.

- Svi su imali bele dukseve i bele kapuljače na glavama, maske na licu, a većina je imala ogromne palice, a neki i sekire - svedočile su za portal Republika.rs komšije napadnutih mladića iz blokova na Novom Beogradu. POGLEDAJ GALERIJU

Napadači su, prema navodima svedoka, izleteli iz kola kojim su se dovezli ko zna iz kojih krajeva.

-  Bilo ih je sigurno 30, a verovatno i više. Isprebijali su crne, to jest navijače Partizana koji dominiraju u našem kraju gde pljačkaju, uništavaju, diluju drogu i vrbuju nove članove. Lično sam videla da momci od 19 i 20 godina vrbuju dečaka od 12 godina i daju mu instrukcije šta da uradi da bi pripadao grupi -  priča žena uznemireno. 

 

 

Napadači su prema svedočenju očevidaca zbrisali za pet minuta i ostavil užas za sobom.

- Pobacali su naokolo drvene i gumene palice i druge rekvizite za napad i pobegli pre dolaska policije. Bilo je jako puno policije po čitavom kraju i zatekli su horor scene. Stigle su i ekipe hitne pomoći da ukazuju pomoć povređenima - priča žena za portal Republika.rs.

BONUS VIDEO