SRBIN POBEGAO IZ ZATVORA U BRAZILU! Bio blizak prijatelj Arkana i Make! RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTERNICA!


IZVOR: Republika - 30.11.2021 | 10:21


Intrerpol intenzivno traga za Slobodanom Kostovskim (68) poznatijim kao Kole, za kojim je Brazil raspisao crvenu poternicu zbog međunarodnog šverca droge.

Foto: printskrin
SRBIN POBEGAO IZ ZATVORA U BRAZILU! Bio blizak prijatelj Arkana i Make! RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTERNICA!

Kostovski, za kojeg se tvrdilo da je pripadnik kriminalne grupe Željka Maksimovića Make, ali i blizak prijatelj komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana koji je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental" (sada "Kraun Plaza") u Beogradu.

On je 2018. godine pobegao sa odsustva zbog lečenja tokom izdržavanja robije u Brazilu, gde je osuđen na 19 godina zbog prekookeanskog krijumčarenja kokaina.

Slobodan Kostovski rođen je 4. decembra 1953. godine, a iza njega je burna mafijaška karijera. Kole je bio veoma blizak prijatelj Željka Ražnatovića i njegovog kuma Milana Đorđevića Bombone.

Iz arhiva švedske policije 2019. su "procurile" fotografije sa video-nadzora banke koju je Željko Ražnatović opljačkao 1979. Arkanova banda je u to vreme počinila dve uzastopne pljačke u Švedskoj (Stokholmu i Geteborgu), a potom pobegla u Holandiju. Tamo su uhapšeni u oktobru iste godine.