Ima jasnu poruku: OGLASILA SE MARIJA NAKON JUTKINOG IZLASKA IZ ZATVORA!


IZVOR: Republika - 23.04.2021 | 09:44


Nekadašnja žrtva nedozvoljenih polnih radnji koje je činio Milutina Jeličić Jutka, Marija Lukić, kazala je da ne dozvoljava da njegov današnji izlazak iz zatvora utiče na nju.

Foto: Tanjug/AP

Marija Lukić

- Čula sam da je izašao iz zatvora. Nisam nešto bila euforična kad je otišao, niti sam sad utučena kad je izašao. Ne dozvoljavam da to utiče na mene - kazala je Marija.

Osvrnula se i na odgovornost koju ima i društvo kad su u pitanju žrtve.

- Nadam se da ćemo kao društvo biti odgovorniji prema takvim pojavama i da ih nećemo abolirati ububuće - istakla je ona.

Marija Lukić se prva odvažila da javno progovori o svemu što je prošla za vreme dok je bila zaposlena u kabinetu Milutina Jeličića Jutke.

Njena agonija počela je 2015. godine.

Od Jutke je dobila 15.000 Votsap, Viber i sms poruka, koje je ona u jednom trenutku objavila, prenosi "Telegraf".

Udata je i ima dvoje dece.

Marijin muž, Dobrivoje ranije je ispričao kako se osećao povodom situacije sa Jutkom.

- Kada sam video prvi Jutkin komentar, prvo sam bio povređen kao muškarac, kao čovek nisam mogao da verujem da neko može da uradi tako nešto i da piše takve bljuvotine ženi. Drugo, palo mi je na pamet da reagujem kao muškarac, da reagujem kako treba da odreagujem.

- Međutim... zahvaljujući Mariji i nekim ljudima koji su u tom trenutku bili uz nas svi su mi savetovali da stanem, da sačekam, da vidimo da li možemo kroz institucije da odreagujemo, a kao muškarac to se rešava drugačije... Kroz institucije vidite i sami šta se dešava... - kazao je ranije Dobrivoje.

Sa Marijom je, kako je rekao, bio od prvog dana borbe. Podržao ju je da idu do kraja, ali, priznao je da ni sam nije znao u šta ulaze zajedno. Nikada neće zaboraviti odlazak u UKP Kruševac.

- Nisam mogao da verujem da je ona to sve vreme proživljavala, tad sam se osetio nekako... Najpre sam video sam potpuno drugu ženu, koja je bila vedra, čila, vesela, a onda sam video jedno totalno smrknuto lice, jednu preplašenu ženu, koju maltene nisam mogao da prepoznam. To mi je bilo najteže - otkrio je ranije Dobrivoje.

Da podsetimo, iza rešetaka se Jutka našao 25. januara ove godine.

Kaznu je odslužio u KPZ Ćuprija.