Saopštenje MUP-a povodom smrti Milovana Ivića


IZVOR: Republika - 02.03.2020 | 16:12


Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da je postupanje policijskih službenika PU Novi Sad prema Milovanu Iviću, koji je preminuo 4. maja 2018. godine, bilo predmet temeljnih provera Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Foto: Republika.rs

Foto: Ilustracija

Nakon detaljne istrage Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu majke preminulog Diane Ćelić, odnosno nisu potvrđeni navodi o nezakonitom postupanju policijskih službenika. 

Pomoćnik načelnika Sektora unutrašnje kontrole Dejan Košanin ističe da su pripadnici SUK-a, prilikom provera navoda Diane Ćelić, između ostalog poligrafski testirali 13 policijskih službenika i tom prilikom oni nisu imali bilo kakve reakcije koje ukazuju da iznose neistinu. 

Košanin je objasnio da je prijava, koju je SUK-u Ivićeva majka podnela avgusta 2018. godine, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku odmah prosleđena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

- Nakon toga Sektor unutrašnje kontrole detaljno je izvršio provere u Policijskoj upravi Novi Sad i u toku vršenja tih provera obavljeni su razgovori sa većim brojem policijskih službenika, izvršen je uvid u njihove evidencije, a nakon toga je izvršeno i poligrafsko testiranje 13 policijskih službenika, koji su prošli poligraf, odnosno nisu imali reakciju na laž - rekao je Košanin. 

Prema njegovim rečima, Sektor unutrašnje kontrole je o svom postupanju obavestio nadležno tužilaštvo i dostavio mu sve spise predmeta. 

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 15. maja 2019. godine odbacilo krivičnu prijavu Diane Ćelić koju je podnela protiv policijskih službenika - zaključio je Košanin.