Vozač autobusa koji je naleteo na Deu Đurđević sporazumno PRIZNAO KRIVICU


IZVOR: Tanjug - 10.12.2019 | 11:55


Bojan Jovanović, vozač autobusa koji je zimus teško povredio voditeljku Pinka Deu Đurđević, zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, prema kojem je priznao krivicu za uslovnu kaznu zatvora.

Foto: printskrin/TV Pink

Prema sporazumu, Jovanović je pristao da bude osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine, kao i na meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "D" kategorije od jedne godine.

Sporazum je zaključen u ponedeljak, 9. decembra i prosleđen je Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Jovanović je priznao izvršenje krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

On je vozeći autobus naleteo na voditeljku 7. februara oko 6 časova kod beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović" i teško je povredio, tako da joj je maltene bila otkinuta ruka.

U informaciji tužilaštva objavljenoj na sajtu, podseća se da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo saslušalo okrivljenog, ispitalo oba oštećena koja su zadobila telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi i da oni nisu istakli imovinskopravni zahtev prema okrivljenom, kao i sve svedoke očevice saobraćajne nezgode.

Foto: Prntscrin

Pribavilo je video zapis i povredne liste za oštećene, kao i izveštaj javnih preduzeća u vezi sa oštećenjem na kolovozu.

Takođe je urađeno je saobraćno-tehničko veštačenje na okolnosti uzroka nastanka i prostorno-vremenske analiza predmetne saobraćajne nezgode, na koje branilac okrivljenog nije imao primedbe, ukazalo je tužilaštvo.

Jovanović je u martu detaljno izneo svoju odbranu, kada je za nesreću okrivio klizav kolovoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme.

Foto: Prntscrin

Smatrao je da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povređene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede.