ČUDOVIŠTU PONOVO PRODUŽEN PRITVOR: Lacković koji je zverski pretukao Ivanu Filipović ostaje iza rešetaka


IZVOR: Republika - 10.05.2019 | 21:32


Đorđu Lackoviću (24) iz Klenja kod Bogatića, osumnjičenom za nanošenje teških povreda devojci Ivani Filipović (22)iz obližnjeg Banovog Polja, veće Osnovnog suda u Novom Sadu je na predlog tužilaštva, produžilo pritvor za još 30 dana. Ovaj 24-godišnjak iz okoline Bogatića, koji se u pritvoru nalazi od 12. marta, tereti se i za nasilje u porodici.

Foto: facebook.com/djordje lackovic

Đorđe Lacković

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu kažu za beogradske medije da istraga o ovom slučaju još nije završena i da su Osnovnom sudu predložili da se osumnjičenom produži pritvor.

Podsetimo, Lacković je uhapšen 12. marta nekoliko sati nakon što je tog dana oko 14 časova u stanu u Ulici Kosovskoj 4, u kom su zajedno živeli kao podstanari, naneo teške povrede. Njemu su lisice na ruke stavljene Urgentnom centru, kada je posle izvesnog vremena došao da proveri šta je sa devojkom i u kakvom je stanju.

Dvadesetdovogodišnju devojku momak je u nastupu besa i pretpostavlja se ljubomore, tukao po celom telu, polomivši joj rebra, a zatim i ugrejanu peglu stavljao na ruke i lice. Iživljavajući se, devojci je nožem naneo i posekotine na obe potkolenice.

Foto: facebook.com/printscreen

Ivana Filipović

Zbog višestrukih preloma rebara i probijene plućne maramice, Ivanaje osam dana provela u bolničkoj postelji Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a po izlasku je, zbog kontrola i pregleda, bila kod drugarice, koja joj je spasila život, odnevši je u bolnicu.

Ivana je kao svedok oštećena saslušana u novosadskom Osnovnom tužilaštvu, a o onome što je preživela pre dva meseca ne želi da govori.