"MOJE OČI IZVAĐENE, KOME BRAĆU TI OSTAVI"... Vođa Kavčana se dirljivom pesmom oprostio od ubijenog Roganovića


IZVOR: pobjeda.net - 28.12.2018 | 17:43


Radoje Zvicer, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa "kavačkog klana" učestvovao u izvršenju krivičnih dela, osim što je dao čitulju ubijenom Vladimiru Roganoviću, objavio je i pesmu za svog "kompanjona" na portalu pobjeda.net.

Foto: Srpski telegraf

Dirljive stihove u kojima je više nego očigledno koliko mu je teško pala smrt prijatelja, završio je sa: "Nek je tvojoj majci hvala!"

Zvicer je, podsetimo, u bekstvu, dok je drugi vođa ovog klana Slobodan Kašćelan nedavno uhapšen i čeka se njegovo izručenje Podgorici.

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vreme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umešan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu ove godine u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on utekao u poslednjem trenutku i nestao sa radara policije.

Foto: pobjeda.net

Protekle nedelje u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina. Istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Foto: Srpski telegraf

Podestimo, Vladimir Roganović (31), visokopozicionirani član kavačkog klana koji je ubijen u petak u Beču, sarađivao je i s Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, kome je radi sigurnosti dao blindirani automobil!