FILHARMONIJA DOBIJA NOVU KONCERTNU DVORANU: Velelepno zdanje od skoro 60.000 kvadrata!

Autor:

Zabava

13.02.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nalaziće se na parceli od 16 hektara, između Ulice Ušće, Palate Srbija i Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle.

FILHARMONIJA DOBIJA NOVU KONCERTNU DVORANU: Velelepno zdanje od skoro 60.000 kvadrata!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Gabrijel Felc

Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije privodi se kraju, izjavio je ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je naglasio da će izrada projekta za izvođenje početi nakon što ovaj projekat bude završen, kao i da su u pripremi projekta učestvovali najveći stručnjaci.

- U pripremi su učestvovala najveća imena, kada je projektovanje objekata takve vrste u pitanju, počev od projektantske kuće Arup, koja je projektovala Sidnejsku operu i koja je bila zadužena za projekat akustike - rekao je Blagojević za Tanjug.

Kako je naveo, preduzeti su svi koraci kako bi Beograd dobio jedan reprezentativan objekat kakav i zaslužuje.

Republika

Foto: ST/V.LUKIĆ

 

- Dakle, da ponovim, privodi se kraju rad na projektu za građevinsku dozvolu, nakon toga sledi izrada projekta za izvođenje i ja očekujem da taj posao pripreme ovog projekta, koji već godinama traje, bude završen do kraja ove godine - rekao je Blagojević.

Koncertna dvorana je predviđena na parceli od 16 hektara, između Ulice Ušće, Palate Srbija i Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle, a ukupna površina zdanja biće 57.911 kvadrata sa podrumom, prizemljem i pet spratova.

Beogradska filharmonija obeležava 100 godina rada koncertnom sezonom, koja će pod sloganom "Zauvek", trajati od juna 2024. godine, a portparolka orkestra Jelena Milašinović je svojevremeno podsetila da se na pripremama izgradnje nove dvorani radi zahvaljujući viziji njenog nekadašnjeg direktora Ivana Tasovca (1966-2021).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading