UNIJA DISKOGRAFA SRBIJE PODRŽALA DONOŠENJE NOVOG ZAKONA O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA! Svi TV i radio emiteri će ubuduće imati OVU obavezu!

Autor:

Zabava

30.10.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Time će, samim tim, doprineti zaštiti i očuvanju domaćeg muzičkog stvaralaštva i kulturne baštine.

UNIJA DISKOGRAFA SRBIJE PODRŽALA DONOŠENJE NOVOG ZAKONA O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA! Svi TV i radio emiteri će ubuduće imati OVU obavezu!

Foto: shutterstock

TV kamera

Unija diskografa Srbije-UDS, kao strukovno muzičko udruženje diskografa-proizvođača fonograma, ovim putem pozdravlja donošenje novog Zakona o elektronskim medijima od strane Narodne skupštine Republike Srbije, kojim je, pored ostalog, u članu 78. predviđeno da će ubuduće svi tv l radio emiteri pružaoci medijskih usluga biti u obavezi da obezbede da srpska muzička dela učestvuju sa najmanje 25% u njihovom dnevnom objavljenom muzičkom programu, što se po prvi put uvodi kao praksa u domaće zakonodavstvo, po primerima mnogih država u Evropi, što će samim time doprineti zaštiti i očuvanju domaćeg muzičkog stvaralaštva i kulturne baštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading