SKANDAL ZBOG "ORLOVOG GNEZDA": Breskvicu napali zbog PESME, tvrde da je tekst GENOCIDAN i da ima veze sa Hitlerom!

Autor:

Zabava

29.01.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesma "Orlovo gnezdo", koju će Breskvica izvesti na "Pesmi za Evroviziju", podelila je publiku!

SKANDAL ZBOG "ORLOVOG GNEZDA": Breskvicu napali zbog PESME, tvrde da je tekst GENOCIDAN i da ima veze sa Hitlerom!

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Mlada pevačica Anđela Ignjatović Breskvica nastupaće ove godine na takmičenju "Pesma za Evroviziju", koje će se održati od 27. februara do 2. marta, a gde će naša publikia birati pobedničku pesmu koja će nas ove godine predstavljati na Evroviziji. Breskvica važi za jednog od favorita, a na takmičenju se predstavlja sa pesmom "Orlovo gnezdo", koja je izazvala pomešane reakcije.

Breskvica važi za jednog od favorita na ovom takmičenju, a kontroverza je nastala zbog stihova pesme, koje su iskritikovali pojedini strani korisnici društvene mreže Iks (Tviter).

Republika

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Anđela Ignjatović Breskvica

 

Jedan korisnik, koji u svom nadimku ima i albansku zastavu, smatra da stihovi imaju sporno značenje.

- Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: 'Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo - glase stihovi koje je prokomentarisao:

- Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci 'nestati' s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu - napisao je on.

 

 

Drugi korisnik je otišao dalje, te podsetio ljude da se letnjikovac Adolfa Hitlera zvao "Orlovo gnezdo". Podsetimo, letnja rezidencija je pored Berlina bila drugo sedište Adolfa Hitlera i njegove vladajuće garniture. Tu su bili i kasarna SS-a, upravne zgrade, radionice i podzemni bunkeri. Tu je Hitler pregovarao s britanskim premijerom Nevilom Čemberlenom i italijanskim diktatorom Benitom Musolinijem.

Mreže su izgorele, jedni osuđuju Breskvicu, dok je drugi brane i smatraju da je pesma patriotska, a mlada pevačica je dobila i veliku podršku iz Hrvatske, prenosi "Mondo".

Breskvica se još uvek nije oglasila povodom ovih optužbi i tumačenje pesme, a jedino zvanično saopštenje bilo je na dan kad je pesma izašla.

- Dragi moji, pesma je izašla. Naslov je 'Gnezdo orlovo'. Nadam se da će vam se dopasti. Svi smo se maksimalno potrudili i tek ćemo. Volite se, imajte poštovanja prema drugima, budite ljudi. Budite ponosni na to što ste iz zemlje iz koje ste i trudite se da je svima predstavite onako kako dolikuje. Volim vas i idemo dalje - napisala je tada Breskvica.

Republika

Foto: Printscreen

Breskvica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Normalan

29.01.2024 23:09

Pesma se peva u Srbiji i ima neko značenje, a sad čto se neki prepoznaju u tome to samo otkriva njihovu slabost i strah da ništa nije i nikada neće biti zaboravljeno. U slobodnoj zemlji se slobodno peva.