ŽIVOTNE TRAGEDIJE DOKTORA NESTOROVIĆA: Otkrio kako se borio da izleči ćerku, a od ovog gubitka se ni dan-danas nije oporavio!

Autor:

Zabava

22.12.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O doktoru Branimiru Nestoroviću se malo zna, iako je često otvoreno pričao o svom detinjstvu i odrastanju.

ŽIVOTNE TRAGEDIJE DOKTORA NESTOROVIĆA: Otkrio kako se borio da izleči ćerku, a od ovog gubitka se ni dan-danas nije oporavio!

Foto: RTS/printscreen

Doktora Branimira Nestorovića odlično poznajete, a njegova ćerka Mina, kada je obrazovanje u pitanju, ide njegovim stopama.

Prof. dr Branimir Nestorović, dečji pulmolog i alergolog, otac je dvoje dece, a ćerka Mina pohađa dva fakulteta - studira istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali i psihologiju na ovoj obrazovanoj ustanovi.

Mina je definitivno od oca nasledila strast prema učenju.

Republika

Foto: printskrin/facebook

Mina Nestorović

 

Branimir Nestorović je Gimnaziju, prirodno-matematički smer, završio u Obrenovcu, a zatim Medicinski fakultet u Beogradu. Na Dečjoj klinici specijalizovao je pedijatriju i pulmologiju. Doktorat iz oblasti alergologije na temu “Polenska alergija u dece” odbranio je 1985. godine, redovan je profesor na katedri za pedijatriju i načelnik Odeljenja pulmologije i alergologije u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova“.

Osim Mine, doktor Nestorović ima i sina Uroša.

Podsećamo da je doktor Nestorović nedavno pričao i o tome koliko je bio nemiran kao dečak, te da je bio član takozvane ulične bande, kao i da su ga baka i majka stalno tukle, ali otkrio je za javnost mnoge detalje iz njegovog života, koji su do sada bili nepoznati.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Branimir Nestorović

 

- Nažalost, velike životne lekcije uvek su tragedije, situacije u kojima nešto gubiš. Prvo je to bila smrt oca, hranitelja porodice. Gubitak oca i finansijske sigurnosti doneo je, recimo, prvu lekciju mladom čoveku, a to je da se broj onih koji vas vole znatno redukuje sa pogoršanjem finansijske situacije.

- Strašna je pouka da u ovom svetu ljudi bez novca imaju malo prijatelja. Druga velika lekcija je smrt majke. To je na neki način označilo konačan raskid sa detinjstvom - ostao sam bez nekoga ko me uvek voli bezuslovno i predano.

- Gubitak majke za mnoge je izuzetno težak, jer jedino majka za svaki naš postupak može da nađe opravdanje.

- Treća situacija je rođenje moje ćerke, koja je na ovaj svet došla sa srčanom manom za koju niko u tom momentu nije znao koliko je ozbiljna. Rodila se u vreme najžešćih sankcija i prilike su bile poprilično beznadežne: želiš da izlečiš dete, ali ne znaš kako i od čega. To je bio izuzetno stresan period, ali se, na sreću, sve završilo dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading