SNEG PADA SKORO 24 SATA! U ovom gradu u Srbiji palo više snega nego na kopaoniku - Snežni prekrivač premašio 20 centimetara!

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom gradu je pala velika količina snega, što je mališane posebno obradovalo!

SNEG PADA SKORO 24 SATA! U ovom gradu u Srbiji palo više snega nego na kopaoniku - Snežni prekrivač premašio 20 centimetara!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Republički hidrometeorološki zavod je izdao niz upozorenja zbog obilnih snežnih padavina koje su zahvatile Srbiju. Prvi sneg ove godine pada već skoro 24 sata, a početak ledenog talasa najavljen je za utorak 9. januar. Međutim, ono što je najinteresantnije jeste podatak o mestu gde je palo najviše snega.

Prema podacima sa sajta RHMZ, najviše snega izmereno je u Sremskoj Mitrovici - čak 21 centimetar snega! Odmah iza Sremske Mitrovice, na tabeli se nalaze Kopaonik sa 20 centimetara i Zlatibor sa 19 centimetara snega. Ovo iznenađujuće otkriće sigurno je izazvalo pažnju mnogih, budući da se obično Kopaonik i Zlatibor smatraju mestima sa najvećim snežnim padavinama.

Uznemirujući podaci o saobraćajnim nesrećama

Niz saobraćajnih nesreća dogodio se u Vojvodini usled nepovoljnih vremenskih uslova. Samo tog 8. januara, od 7 sati ujutru, na putevima Srbije zabeleženo je više od 10 saobraćajnih nesreća, što je rezultiralo tragičnim ishodom - tri osobe su izgubile život. Ovi uznemirujući podaci naglašavaju ozbiljnost situacije na putevima tokom nepogoda poput ove, ističući važnost preventivnih mera i opreza prilikom vožnje.

Stanje na putevima


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će se tokom večeri u pojedinim delovima Srbije zadržati oblačno vreme, povremeno sa snegom, slabog do umerenog intenziteta. Ovi meteorološki uslovi zahtevaju dodatni oprez i pažnju svih učesnika u saobraćaju, kako bi se smanjila mogućnost novih nesreća usled loših vremenskih prilika

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na graničnom prelazu Šid zadržavaju se četiri sata, na Batrovcima tri, na Kelebiji dva sata, a na Horgošu 90 minuta. 

Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička vozila, kao i za teretna ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 14. januara.

Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 16. januara.

Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara od 00-24 časa.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading