GOTOVO JE SA LEPIM VREMENOM! U Srbiju stiže PRVI LEDENI TALAS: Evo koji dan u januaru će biti najhladniji!

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon lepog vremena, sledi promena.

GOTOVO JE SA LEPIM VREMENOM! U Srbiju stiže PRVI LEDENI TALAS: Evo koji dan u januaru će biti najhladniji!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će sutra u većem delu zemlje biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Samo će se ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje zadržati oblačno mestimično sa kišom. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od nula do pet, a najviša od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od tri do pet a najviša dnevna oko 13 stepeni Celzijusa.

Prognoza za januar

Prema poslednjoj prognozi RHMZ, januar će biti karakterističan po promenljivim vremenskim prilikama. Najviša temperatura biće danas, 16 stepeni, dok će najhladnije biti 13. januara, kada će temperatura biti minus tri stepena. U Beogradu se očekuje da sneg padne od 8. do 12. januara, a zatim ponovo 16. i 17. januara, kao i 19. i 20. januara. Najviše temperature ići će do 16 stepeni početkom januara, da bi posle usledio pad dnevnih temperatura. Najniža dnevna temperatura ići će do -3 stepena, 13. januara.

Sezonska prognoza

RHMZ predviđa da će januar 2024. godine biti blaži i vlažniji od proseka. Srednja minimalna temperatura vazduha imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biti iznad proseka. Mesečna količina padavina biće iznad proseka u većem delu Srbije, a u Beogradu se očekuje oko 55 mm padavina.

Najava ledenih talasa

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nas očekuju tri ledena talasa tokom ove zime. Prvi talas se očekuje posle Božića, drugi sredinom februara, dok će treći talas zahvatiti Srbiju u prvoj dekadi marta. Očekuje se da će temperature biti ispod normale za januar, uz pad temperature i pojave snega.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading