UJUTRU OBLAČNO, TOKOM DANA RAZVEDRAVANJE! U celoj zemlji duži sunčani intervali, kiša samo OVDE!

Autor:

Vesti

24.12.2023

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji danas oblačno,popodne razvedravanje, najviše od 12 do 17 stepeni

UJUTRU OBLAČNO, TOKOM DANA RAZVEDRAVANJE! U celoj zemlji duži sunčani intervali, kiša samo OVDE!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, suvo i toplije, a tokom dana se očekuje postepeno razvedravanje pa se posle podne u većini mesta očekuju duži sunčani intervali. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slaba kiša se očekuje samo još ujutru i pre podne u Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, na istoku jak severozapadni. 

Jutarnja temperatura od 0 do 7, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.  

I u Beogradu će danas biti suvo i toplije. Ujutru umereno do potpuno oblačno, a tokom dana uz delimično razvedravanje pa se posle podne očekuju i duži sunčani intervali. 

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. 

Jutarnja temperatura iznosiće od 5 do 7, a najviša dnevna oko 15 stepeni. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje 31. decembra, tokom celog perioda ujutru po kotlinama i rečnim dolinama magla, a danju suvo sa sunčanim periodima i dnevnom temperaturom znatno iznad proseka za ovaj period godine, osim u nižim predelima gde se magla duže zadrži.

Od sutra počinju prolećne temperature najviša dnevna temperatura biće od 10°C do 15°C, najtopliji  dan sa najviše sunca biće ponedeljak 25. decembar. U sredu i četvrtak, 27. i 28. decembra vetrovi će skroz oslabiti tako da se očekuje magla i niska oblačnost koja se može duže zadržati naročito u Vojvodini i okolini Beograda ali i kotlinama i dolinama reka širom Srbije. Temperatura u predelima sa maglom i niskom oblačnosti biće niža. Takodje sledeće nedelje zbog meteo uslova, biće u porastu zagađenje vazduha PM 2.5 česticama ali i ostalih produkata sagorevanja - istakao je meteorolog Ivan Ristić.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading