DANAS NE KREĆITE NIGDE BEZ KIŠOBRANA! Tokom dana toplo, a onda totalni preokret, stiže i SNEG!

Autor:

Vesti

14.12.2023

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje još ujutru.

DANAS NE KREĆITE NIGDE BEZ KIŠOBRANA! Tokom dana toplo, a onda totalni preokret, stiže i SNEG!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

KIŠA

Veća količina padavina, od 20 do 40 mm u roku od 12 sati, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, saopštio je. 

Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije, očekuje se prelazak kiše u sneg, uz formiranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. 

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 11 °C, samo će u Timočkoj Krajini ujutru biti hladnije oko 3 °C.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom, uz slab i umeren severozapadni vetar. Posle podne prestanak padavina. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 9 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i za vikend biće osetno hladnije, za vikend uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice. 

U petak oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje i u nižim predelima. 

U subotu umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče. U nedelju i početkom sledeće sedmice suvo vreme, od ponedeljka uz porast dnevnih temperatura.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading