NEVREME U SRBIJI POČINJE U 16 ČASOVA: Evo gde su prvi udari nevremena!

Autor:

Vesti

24.09.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front koji je stigao tokom prethodne noći u Srbiju donio je obilne padavine i olujno vreme, izazivajući haos na severu zemlje.

NEVREME U SRBIJI POČINJE U 16 ČASOVA: Evo gde su prvi udari nevremena!

Foto: Youtube-Weather2Umbrella LTD

 Temperatura je naglo pala za čak 10 stepeni, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je crveno meteo upozorenje za celu teritoriju Srbije.

Nevreme će se širiti tokom popodneva, večeri i dela sutrašnjeg dana širom zemlje, ostavljajući za sobom obilnu kišu i nevreme. Video koji delimo prikazuje tačno kako će se front nevremena kretati iznad naše zemlje. Iako je trenutna situacija izazovna, dobra vest je da će kiša sutra oslabiti i tokom dana potpuno prestati, kako navodi Blic.

Današnje nevreme, praćeno obilnom kišom, najpre će pogoditi istočne krajeve Srbije, na granici sa Rumunijom, oko 16 sati. Zatim, oko 20 sati večeras, gotovo celo područje zemlje biće pod udarom padavina, s istaknutim obilnijim padavinama na istoku i zapadu. U ponedeljak će talas padavina postepeno prelaziti ka jugu, dok će u Srbiji ostati oblačno vreme sve do utorka, kada se očekuje povratak sunčanog vremena.

RHMZ je izdao upozorenje da će danas u Srbiji biti pretežno oblačno i značajno hladnije, uz kišu, pljuskove, grmljavinu i lokalno stvaranje grada. Posebno se očekuju obilne padavine, naročito u drugom delu dana, sa količinom padavina od 40 do 80 mm, a lokalno i do 100 mm u roku od 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Na području Bačke, Banata, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je crveni meteo alarm, što ukazuje na vrlo opasne vremenske uslove. U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, označavajući opasnost od vremenskih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading