Erdogan čvrsto uz Vučića: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca!

Autor: Republika

Vesti

17.10.2018

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine radi nalaženja kompromisnog rešenja i poruči da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar - Tutin.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija. Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
makilence

17.10.2018 07:15

Zahvalni smo Erdoganu na podrsci.

rasa

17.10.2018 07:16

Ovo je lepo cuti.

Nina

17.10.2018 07:17

Turska je pravi prijatelj Srbije.....

Laki

17.10.2018 07:18

Turska je iskren prijatelj Srbije.....