PROLIVENA KRV NEVINIH! ÐURIĆ: Ubistvo u Starom Grackom - mrlja na obrazu međunarodne zajednice

Autor: Tanjug

Vesti

22.07.2018

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić je, povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, saopštio da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

RepublikaFoto: Tanjug
Đurić povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom

- Od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini, koji nečinjenjem zapravo štite teroriste, zahtevam da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Ðurić je dodao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

On je napomenuo da odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

- Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu - istakao je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Stefana

22.07.2018 10:44

I tako ce i da ostane. Mikom nista posto su Srbi pobijeni idemo dalje. I uvek je tako kada se ubijaju Srbi,kao da se nista nikada nije desilo.

Vila

22.07.2018 10:44

Nije razjasnjen ni jedan zlocin u kome su stradali Srbi.

neo

22.07.2018 10:46

Nikada ne odustati od istine i razotkrivanja takozvanog "oslobodilačkog" rata OVK,gde su počinjeni mnogi zločini nad Srbima!

katarina

22.07.2018 10:46

Kadija te tuzi ,kadija ti sudi.