Odbačena Jeremićeva tužba protiv Vučića

Autor: Republika

Vesti

19.06.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna stranka saopštila je danas da je parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave, pozivajući se na imunitet predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete koju je protiv njega podneo predsednik te stranke Vuk Jeremić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike, navodi se u saopštenju.

Tim činom, ocenjuje Narodna stranka, sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića.

Ovakva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije. Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država, ocenjuje se u saopštenju.

Podseća se da je Vuk Jeremić tužio Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

- Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu  - najavjuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir M. Gajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Jovan

19.06.2018 12:23

Mozda optuzba nije potpuna pa ima razloga za odbijanje. Sud je to nece oni odlucivati ni u ciju korist ako je to protiv zakonito.

valentina

19.06.2018 12:24

Normalno da je tuzba odbacena, kad nema osnova.

delije1389

19.06.2018 14:45

@valentina - Kakav osnov samo je hteo da nas malo smara.

Stevan

19.06.2018 12:27

Zar je moguce da Jeremicu neko uvredi cast?