ĆUTE K'O ZALIVENI! Opozicija optuživala Vučića za nestanak novinara, A SAD IM JE MACA POJELA JEZIK!

Autor: Republika

Vesti

15.06.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takozvani lideri i liderčići srpske opozicije, koji su od nestanka novinara Stefana Cvetkovića u Beloj Crkvi pokušali da naprave prvorazredni politički skandal, optužujući aktuelnu vlast da je umešana u ceo slučaj - naprasno su zaćutali. Vajni opozicionari, koji ne biraju sredstva za napad na čelnike Srbije, sakrili su se u mišju rupu nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare obelodanio da je Cvetković "pronađen živ i zdrav i da mu ne fali dlaka sa glave".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ućutali se: Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Da je opozicija, kao i mnogo puta do sada, želela da ispolitizuje ceo slučaj, dovoljno govore i tvitovi pojedinih opozicionih lidera.

Tako je, primera radi, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić na Tviteru napisala: 

- Ubijen čuveni političar koji nije bio po meri režima, počinilac nije pronađen. Nestao novinar koji je istraživao ubistvo,takođe neomiljen kod režima. Pucnjave, obračuni, sačekuše... Srbija je ušla u godine opasnog življenja.

Lider PSG Saša Jankovic je otišao korak dalje pa je pristalice pozvao na proteste ispred zgrade Predsedništva Srbije.

- Ko je ubio Olivera Ivanovića, gde je novinar Stefan Cvetković? Sutra (subota) u 12 č. će grupa naših aktivista postaviti ta pitanja ispred predsedništva Srbije, u Pionirskom parku. I činićemo to i nadalje. Pridružite se sa svojim pitanjima. Pionirski Park će brzo biti mali.

U hajku na vlast uključio se i bivši lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

- Stefan Cvetković je novinarski istraživao ubistvo Olivera Ivanovića. Informacije je dobijao gotovo isključivo od albanskih kolega. Pre nekoliko dana se vratio sa Kosova gde su ga maltretirali na prelazu.

 

Da optuži vlast i pozove na proteste nije čekao ni Đilasov "ulični operativac" Dragan Murar:

- Ne sumnjam da MUP Srbije ne preduzima sve da pronađe novinara Stefana Cvetkovića.Samo ću da podsetim da su u roku od par sati priveli sve koji imaju veze sa protestima oko cene goriva.Tražim da budu efikasni kao i da to bude koliko danas.Ako ne sutra ćemo organizovati protest!

 

Da ništa nije slučajno pokazao je i portal HOP.hr, najantisrpskiji sajt u Hrvatskoj, koji je povodom nestanka Cvetkovica vlasti u Beogradu optužio za "državni terorizam".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Preda

15.06.2018 16:06

Da se otkrije ko je od ovih zlobnih opozicionara bio umesan u ovu prevaru sa novinarom i da im se sudi za izazivanje panike.

Milunka

15.06.2018 16:18

Kada propeva novinar, videcemo ko je sve pravio scenario o njegovom nestanku.

Micka

15.06.2018 16:25

Tražili su od MUP-a da budu efikasni i pronađu novinara. Samo što nisu očekivali da će policija biti super efikasna i da će ga već danas pronaći. Jedva čekam da čujem i vidim sledeće izjave opozicionih lidera kojima će se pravdati za ranije izjave.

Lenka

15.06.2018 16:32

Sreća je da je novinar živ i zdrav, ko je i da li je neko od ovih opozicionih bukača bio umešan pokazaće istraga, a da će smisliti neku novu prljavu aferu sigurno hoće. Za to su debelo plaćeni.