KURTI OPET MALTRETIRA STANOVNIKE SELA NA KOSOVU: Komunikacije odsečene, stanovnici moraju da putuju preko sedam kilometara lošim putem

Autor: Kosovo Online

Vesti

29.10.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sela u opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji suočavaju se sa ozbiljnim problemom nakon što je "Kosovska policija" na čelu sa Aljbinom Kurtijem prekopala lokalne puteve i postavila betonske prepreke.

KURTI OPET MALTRETIRA STANOVNIKE SELA NA KOSOVU: Komunikacije odsečene, stanovnici moraju da putuju preko sedam kilometara lošim putem

Foto: Printskrin/Kosovo Online

Posebno ugrožena su tri sela - Ćirkoviće, Banoviće i Isevo, kojima su komunikacije sasvim odsečene nakon ove akcije.

Najteže je stanovnicima sela Ćirkoviće, koji su sada suočeni sa putovanjem od preko sedam kilometara po veoma lošem makadamskom putu kako bi stigli do najbližeg asfalta. Naime, put koji vodi do najbližeg asfalta je prekopan na dva mesta, sa rupama dubokim skoro tri metra.

Ova situacija posebno zabrinjava starije stanovništvo koje se pita kako će doći do lekara u slučaju hitnosti. Oni su sada primorani da se suoče sa dugim i teškim putovanjem koje je gotovo nemoguće obaviti bez terenskih vozila.

Pored sela Ćirkoviće, i selo Mura je takođe pogođeno ovom situacijom. Put koji povezuje Donje Jarinje i selo Mura takođe je prekopan, što otežava stanovnicima pristup njihovim šumama i imanjima.

Selima Ćirkoviće i Mura pristup je moguć iz pravca Leposavića preko Donjeg Jarinja, kroz Bistricu i selo Glišiće, ali je makadamski put veoma loš i gotovo neprohodan. Takođe, selo Ćirkoviće ima prilaz i iz pravca Raške i Rudnice, ali je put prema Kopaoniku, poznat kao Vučja rupa, takođe prekopan i bez izlaza i prilaza.

Stanovnici ovih sela su u velikom problemu, a situacija se dodatno pogoršava činjenicom da su većinom starije osobe koje se suočavaju sa teškoćama u kretanju i transportu. Njihova zabrinutost za sopstveno zdravlje i pristup medicinskoj pomoći je opravdana, a rešenje ovog problema mora biti hitno pronađeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading