VUK I JANKOVIĆ BESNI: ĐILAS ĆE NAS PRODATI!

Autor:

Vesti

06.03.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Narodne stranke i PSG Vuk Jeremić i Saša Janković u panici su da će im Dragan Đilas posle beogradskih izbora zabiti nož u leđa i formirati svoju stranku, što bi za lidere Pokreta slobodnih građana i Narodne stranke značilo politički krah, tvrde za Srpski telegraf izvori iz ove koalicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tužan kraj tri musketara

Naime, po rečima bliskog saradnika Dragan Đilasa, bivši gradonačelnik ogorčen je na svoje partnere, koji nisu doprineli boljem izbornom rezultatu.

- Kada saberete ono što su pre samo godinu dana Janković i Jeremić osvojili na predsedničkim izborima i pogledate rezultat od nedelje, sve će vam se samo reći. Njih dvojica su imali preko 20 odsto glasova, što znači da su sa Đilasom morali da osvoje značajno više. Jasno je da ovde ima jako malo njihovih glasača, te da je ovaj rezultat samo Đilasov - objašnjava izvor blizak bivšem ombudsmanu.

BEZ PRIKOLICE

Istovremeno, Đilas je odlučan da se vrati u politiku, ali nije spreman da za sobom vuče Jankovića i Jeremića. 

- I zašto bi? Pokazalo se da Đilas ima sigurne glasače, da može da bude stožer opozicije i nema potrebe da uz sebe drži one koji se nimalo nisu angažovali u kampanji, poput Saše Jankovića, koji je bio nevidljiv u kampanji - uvereni su u Đilasovom okruženju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas rešio da ne šlepa Jankovića i Jeremića

Da bivši gradonačelnik priprema teren za novu stranku, sve je jasnije i bivšem šefu diplomatije, ali i nekadašnjem ombudsmanu.

- Jeremić i Janković su i te kako svesni da bi ih Đilasova stranka ugrozila, pa su mu tek uz jake garancije ponudili da ga logistički podrže u trci za Beograd. Ipak, situacija se sad znatno promenila jer je rejting Jankovića i Jeremića drastično opao, dok je Đilasov skočio i činjenica je da ova dvojica neće ćutke gledati kako im Đilas uzima deo kolača. Oni će učiniti sve da ga sapletu na tom putu - kažu naši sagovornici koji su odlično upućeni u detalje sukoba.

Stojiljković: Recimo, Janković I Jeremić su bili samo jedno leto

O tome da li se plaše Đilasove stranke nisu hteli da odgovore ni Jeremić ni Janković, a svoje političke planove nije otkrivao ni bivši lider demokrata iako smo mu uredno poslali pitanja.

ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK

Prema oceni analitičara Milana Nikolića, Đilas je u poziciji ili da sahrani opoziciju ili da je ujedini.

- Ovo što su do sada uradili je čista katastrofa! Non-stop se svađaju između sebe, nisu našli zajedničku tačku osim "hajde da rušimo Vučića", što je legitiman cilj, ali moraju da imaju i neki program uz to, a ne samo "sjaše Kurta da uzjaše Murta" - smatra Nikolić.

BROJKE NE LAŽU

16,36 PROCENATA IMAO JANKOVIĆ KAO PREDSEDNIČKI KANDIDAT
5,66 ODSTO GLASOVA OSVOJIO JEREMIĆ NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA
18,71 ODSTO GLASOVA OSVOJILA LISTA SA ĐILASOM NA ČELU

S druge strane, profesor FPN Zoran Stojiljković za naš list ističe da je naprednjačka lista napregla sve svoje kapacitete da obezbedi pobedu u Beogradu, dok je opozicija krenula da "letuje".

- Na predsedničkim izborima, što, pazite, nije tako davna prošlost, opozicija je dobila mnogo više glasova, a sada Jeremić i Janković zajedno oko 19, to traži ozbiljno preispitivanje. Đilas, imajući u vidu izborni rezultat, mora da pokaže strateško razmišljanje - zaključuje Stojiljković.

Janković se pravi Englez

Odmah nakon ubedljive pobede liste SNS, lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković počeo je da se pravi Englez, i to na Tviteru!

Nekadašnji zaštitnik građana koji se nije eksponirao u predizbornoj trci za Beograd svoje nezadovoljstvo izbornim rezultatima iskazao je u prepisci sa jednim tviterašem koji je ironično primetio da je smešno kako Aleksandar Vučić unapređuje demokratiju u Srbiji.

- Kao što smrt unapređuje razvoj medicine. Životna činjenica da, smešno - nikad - napisao je Janković.

Iako smo bili potpuno zbunjeni njegovim "zgrčenim" tvitovanjem iz Beča, ovaj put je "engleski Janković" briljirao.

- Znajući sve, to bi bio usamljen život. Što je dobro od mene. Ali cilj je sveobuhvatniji - nerazumljivo je napisao Janković, zbog čega je njegov sagovornik napisao da mora da spava jer mu to zvuči previše kosmički.

Đole Vlah promašio sve rezultate

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, isprozivao je juče na društvenoj mreži Tviter analitičara i narodnog poslanika Đorđa Vukadinovića da je potpuno promašio prognozu rezultata na ovim izborima.

- Vukadinovićev NSPM (Nova srpska politička misao) imao je istraživanja u kojima SNS ima 30 odsto, Đilas 30 odsto, Šapić 17 odsto.... i svuda je omanuo, osim kod DS, za koji je u decimalu pogodio - 2,2 odsto - napisao je Krstić na svom profilu.

Brojke ne lažu

Janković je na izborima za predsednika države uzeo 16,36 odsto, dok je Jeremiću pripalo 5,66 odsto. Njih dvojica zajedno su osvojili tako ukupno 22,02 odsto, odnosno 3,22 odsto glasova više nego što je sada osvojila lista Dragana Đilasa, u okviru koje su i sami nastupili.

Zato i ne čudi što u odnosima Đilasa, Jankovića i Jeremića već varniči uprkos dobrom rezultatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
kaja

06.03.2018 10:27

E jadnog li stozera opozicije...

Zoran

06.03.2018 10:31

Tako i treba kad pravite savez sa njim. U svakom slučaju se nećete ništa pitati u Beogradu.

radovan

06.03.2018 10:33

Vas dvojica i ovako i onako niste kadri ništa sami da uradite, a da to valja, šta ste od Đilasa tražili, to ćete i da dobijete. Ruku na srce mnogo ste mu i odmogli, da mu nije vilo Slobe, i glasača iz Sloge, uz vas ne bi imao ni delić ovog rezultata. Red je da Veselinoviću ispuni neku željicu, a vas dvojica na začelje kolone. Iskreno, tamo vam je i mesto.

Miki

06.03.2018 10:37

Djilas bi i rodjenu majku prodao.