JAKA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Pobeda je za mene ako će svaka majka mirno da zaspe, ako će svako dete mirno da zaspe, i srpsko i albansko

Autor:

Vesti

22.11.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu "avucic" snažnom porukom povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji

JAKA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Pobeda je za mene ako će svaka majka mirno da zaspe, ako će svako dete mirno da zaspe, i srpsko i albansko

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

- Pobeda je za mene ako sam siguran da će svaka majka mirno da zaspe, da će svako dete mirno da zaspe, i srpsko i albansko. To bi bila pobeda za mene. Za mene je pobeda da imamo trajni mir. Pobeda je kada otvarate fabrike. Pobeda je kada trajno rešite problem za svoj narod, a ne da ostavljate zamrznute konflikte svojoj deci - poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

 

Podsećamo, juče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će Srbima sa severa KiM, sa kojima će se sastati tokom večeri i noći, poručiti da šta god da rade, kada organizuju proteste, oni ne smeju biti nasilni, već demonstracija snage volje, a ne oružja.


Vučić je, upitan šta bi poručio Srbima kako da se postave sutra kada budu dobijali kazne za srpske registarske tablice, preneo da se predstavnici Srba sa severa KiM već okupljaju i da ih je pozvao da krenu ka Beogradu.

Oni će, preneo je, biti oko 21 sat u Beogradu, gde će raditi i razmišljati šta da rade.

„Moja ključna poruka za njih je šta god da rade, kada orginzuju proteste, ne smeju da budu nasilni, već demonstracija snage volje, a ne oružja. Sve što radi Priština je protivzakonito. Ni na šta što rade i sada sa dovlačenjem svojih snaga nemaju pravo, i oni to znaju. Upozorio ih je i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, i drugi, ali ne inetresuje ih, kao da je neko ''rekao morate da izazovete sukob'', konstatovao je Vučić.
Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić

 



Kazao je da čak i onaj koji je snažniji i pametniji skloni se jer je važno da razmišljaš o ljudima i na jednoj i na drugoj strani.

„Sve što smo mogli uradili smo. Nadam se da moje reči i način na koji govorim neko neće da tumači kao slabost i zeleno svetlo za iživljavanje nad Srbima. To bi značilo da su pogrešno razumeli moje reči i ponašanje“, dodao je Vučić.

Kazao je da će njegova glavna poruka biti „da damo sve od sebe da sačuvamo mir, da mi Srbi ne budemo krivi, da ne izazivamo ništa i nikoga“.
Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić

 


„Ne zaboravite koliko meseci sam slušao preko pojedinih medija kako jedva čekamo da napadnemo nekog u regionu, slušao sam besmislene priče o tome da smo mi krivi jer zbog tablica izlazimo iz institucija“, podsetio je on.

Vučić je naglasio da Srbi izlaze iz institucija jer je neko po hiljaditi put, i to iz Berlina, saopštio da neće da ispuni što je potpisao - ZSO, da hoće da naplaćuje za tablice, i zato što smenjuje regionalnog komandanta policije, a nema nikakvog prava da to čini, jer to imaju samo četiri gradonačlenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading