I BRANIMIR NESTOROVIĆ I DOBRICA VESELINOVIĆ U TRCI ZA VLAST U BEOGRADU! GIK proglasio još dve liste za izbore 2. juna!

Autor:

Vesti

09.05.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski izbori u Beogradu održaće se 2. juna.

I BRANIMIR NESTOROVIĆ I DOBRICA VESELINOVIĆ U TRCI ZA VLAST U BEOGRADU! GIK proglasio još dve liste za izbore 2. juna!

Foto: BEOINFO

Gradska izborna komisija proglasila je večeras još dve izborne liste za izbore u Beogradu - izbornu listu "Biramo Beograd" - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović, kao i izbornu listu "Mi, snaga naroda", profesora doktora Branimira Nestorovića, saopštio je GIK.

Usvojena su i rešenja o imenovanju člana i zamenika člana GIK iz koalicija "Biramo Beograd" koju čine Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije i Narodni pokret Srbije, kao i ispred liste "Mi, snaga naroda".

Ranije su proglašene izborne liste Aleksandar Vučić - Beograd sutra, zatim, Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek, Grupa građana: "Ćale, ovo je za tebe - Petar Đurić", grupa građana "Za zeleni Beograd - Kad ne, ako ne sad - Dr Dejan Žujović, i izborna lista 1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada - Dušan Teodosijević.

Gradski izbori u Beogradu održaće se 2. juna.

Podsećamo, privremeni organ Grada Beograda je na svojoj osmoj sednici, održanoj 26. aprila 2024. godine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, doneo Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradskih opština Grada Beograda.

Istog dana, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

- Nakon što je Narodna skupština usvojila Izmene i dopune zakona, tako su se stekli uslovi za izbore i u 66 jedinica lokalne samouprave. Izbori će se održati na isti dan kao i izbori za odbornike u Beogradu, drugog juna ove godine - rekla je ona tada. 

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading