KRENULA BEŽANIJA IZ ĐILASOVE STRANKE! SSP napustila članica Predsedništva! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.04.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obrazlažući svoju odluku, Stevanovićeva je naglasila da odluka nije doneta "u trenutku" već zbog nepovratne razlike u vrednostima.

KRENULA BEŽANIJA IZ ĐILASOVE STRANKE! SSP napustila članica Predsedništva! (FOTO)

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, Printscreen

Ana Stevanović, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde odlučila je da napusti Đilasovu partiju i svoje razloge obrazloži na društvenim mrežama.

- Posle 5 godina odlučila sam da i formalno napustim Stranku Slobode i pravde u kome sam od dana osnivanja i podnesem ostavke na stranačke funkcije - članice predsedništva i internacionalnog sekretara - napisala je ona na platformi Iks, nekadašnjem Tviteru.

Obrazlažući svoju odluku, Stevanovićeva je naglasila da odluka nije doneta "u trenutku" već zbog nepovratne razlike u vrednostima.

 

 

- Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima. Želim da se mnogima od vas zahvalim na višegodišnjoj podršci u borbi za bolje, slobodno i pravdeno društvo, kao i viziju o našoj zemlji u EU - napisala je ona.

Pre nego što je pristupila Đilasovoj partije, Stevanovića je bila član pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića.

I ĐILAS PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA

Naime, politikolog Boban Stojanović je, gostujući u emisiji "Utisak nedelje", izjavio da se nada da "bojkot izbora u Beogradu i redovnih lokalnih izbora u Beogradu, nije u stvari sredstvo za konzerviranje položaja opozicije u ovom trenutku", nakon čega je predsednik SSP-a Dragan Đilas skinuo bubicu, poručio da je to što Stojanović govori "sramota" i odlučio da ne govori do kraja emisije.

U emisiji je, između ostalog, bilo reči o planovima opozicije da bojkotuje izlazak na beogradske izbore 2. juna, a Đilas i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović složili su se da "prava opozicija" neće izaći, naglašavajući da izborni uslovi nisu promenjeni. 

"Ja se samo nadam da bojkot izbora u Beogradu i redovnih lokalnih izbora u Beogradu, nije u stvari sredstvo za konzerviranje položaja opozicije u ovom trenutku. Jer, ako nema izbora i na njih se ne izlazi, i neće izaći niko ko je opozicija, onda odnosi moći u opoziciji ostaju isti - nema odgovornosti za prethodne godine, nema odgovornosti za proteste, izbore, borbu u Evropi, silna obećanja.. Ja se samo nadam da nije to u pitanju, a to ćemo videti u narednim mesecima", rekao je Stojanović. 

"Pa nisam glup, znam šta govori Boban Stojanović"

Nakon Stojanovićeve izjave, Đilas je skinuo bubicu, a na pitanje voditeljke zašto je to uradio, odgovorio je: 

"Pa nisam glup, znam šta govori Boban Stojanović. Mislim da je sramota i ne želim da učestvujem u tome od kraja emisije. Sve što sam imao da kažem, ja sam rekao".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (21)

Loading
Maja

09.04.2024 12:53

Svako normalan ce pobeci od ovakvog nasilnika kao sto je Djilas, samo se cakao dan kada ce to poceti da se desava.

Mima

09.04.2024 13:19

Kod Đikija u stranci nastala bežanija!

Јован

09.04.2024 13:24

Дакле ово је први "штакор" који бежи са Ђиласовог "титаника". А биће их још у то не сумњам.

Јован

09.04.2024 13:24

Дакле ово је први "штакор" који бежи са Ђиласовог "титаника". А биће их још у то не сумњам.