Vučić pozvao MUP da restriktivno tumači zakon o promeni prebivališta: Šta nam ne govori?

Autor:

Vesti

10.03.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je večeras apel za restriktivno tumačenje zakona o promeni prebivališta, posebno u kontekstu dobijanja novih prebivališta na teritoriji grada Beograda do datuma zaključenja biračkog spiska za izbore u Beogradu.

Vučić pozvao MUP da restriktivno tumači zakon o promeni prebivališta: Šta nam ne govori?

Foto: Printscreen

 Vučić je naglasio važnost ovog poteza u cilju obezbeđenja integriteta izbornog procesa i sprečavanja zloupotreba.

IZAZOVI U PROMENI PREBIVALIŠTA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

Promena prebivališta na teritoriji grada Beograda postala je predmet posebnog interesovanja nakon Vučićeve izjave, s obzirom na aktuelnu političku situaciju i predstojeće izbore. Ova tema izaziva pažnju javnosti zbog potencijalnih implikacija na izborni proces, te se očekuje pažljivo praćenje sprovođenja Vučićevog apela.

- Posebno prilikom promene prebivališta (dobijanja novih) na teritoriji grada Beograda do datuma zaključenja biračkog spiska za izbore u Beogradu, rekao je Vučić.



RELEVANTNOST RESTRIKTIVNOG TUMAČENJA ZAKONA

Naglašavajući značaj restriktivnog tumačenja zakona, predsednik Vučić je istakao nužnost suzbijanja svih oblika zloupotrebe prilikom promene prebivališta, kako bi se osigurala transparentnost i regularnost izbornog procesa. Ova inicijativa dodatno ističe važnost poštovanja zakonskih propisa i odgovornog postupanja nadležnih institucija.

PODRŠKA MUP-U U SPROVOĐENJU APELA

U kontekstu Vučićeve izjave, očekuje se podrška Ministarstva unutrašnjih poslova u sprovođenju restriktivnog tumačenja zakona o promeni prebivališta. Ova podrška bi trebalo da doprinese efikasnoj primeni mera predloženih od strane predsednika, kao i očuvanju integriteta izbornog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (28)

Loading
Viki

10.03.2024 20:29

MIslim da je Vučić pokazao svima koliko se ozbiljno pristupa izborima, poštujući demokratske norme.

Bilja

10.03.2024 20:31

Integritet izbornog procesa i svako sprečavanje zloupotrebe je veoma važno i ova odluka državnog vrha samo govori o tome koliko su odgovorni.

Maja

10.03.2024 20:31

Ovo je mera kojom Vucic jos jednom pokazuje da postuje i provera sve procedure u Srbiji.

Jovan

10.03.2024 20:33

Izbori u Beogradu su veoma važni i tome apsolutno treba pristupiti ozbiljno, svaka čast državnom vrhu koji apsolutno o svemu razmišlja.