Premijerka Ana Brnabić se sastala sa ambasadorima Kvinte! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.03.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorima Kvinte i ambasadorom Evropske unije u Srbiji.

Premijerka Ana Brnabić se sastala sa ambasadorima Kvinte! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg

Brnabić je ambasadorima zahvalila na odličnoj saradnji koju su imali u prethodnim godinama, tokom njenog predsedavanja Vladom Srbije. Ona je izrazila nadu da će dobru saradnju nastaviti i u budućnosti, sa narednom Vladom, kao i sa njom lično, saopštila je vladina Služba za saradnju s medijima.

Ambasadori su istakli da su sa Brnabić imali dobar odnos i poželeli su joj mnogo sreće i uspeha u njenoj narednoj ulozi. 

Ona je upoznala ambasadore sa time da će u narednom periodu, sve do izbora nove Vlade, njome predsedavati prvi potredsednik Vlade Ivica Dačić.

Brnabić je ambasadore upoznala sa svim što je do sada urađeno na implementiranju preporuka ODIHR-a za unapređenje izbornog procesa. Rekla je da su dve preporuke već ispunjene, da se na ostalima radi, kao i da je misija ODIHR-a pozvana da posmatra i nove beogradske izbore. Ona je predočila ambasadorima da većinu preporuka ODIHR-a mora da sprovede parlament.

Ambasadori su čestitali Brnabić na tome što je Srbija dobila predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading