NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU RATKA MLADIĆA! Tim doktora iz Republike Srpske obavio preglede!

Autor:

Vesti

26.02.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član tima dr Nikola Šobot ocenio je da sama poseta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU RATKA MLADIĆA! Tim doktora iz Republike Srpske obavio preglede!

Foto: Tanjug/AP

Ekipa doktora iz Republike Srpske obavila je prvu medicinsku procenu generala Ratka Mladića, s ciljem da se dobije precizan uvid u njegovo zdravstveno stanje.

Đajić je istakao da je razlog posete bio isključivo medicinski, bez političkih konotacija, suprotno tumačenjima nekih medija.

- Pre nekoliko godina bili smo u poseti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put videli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana - rekao je Đajić.

Član tima dr Nikola Šobot ocenio je da sama poseta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

- Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za lečenje i proporuke u kojem bi pravcu to trebalo da ide - naveo je Šobot.

Istakao je kako je trenutno od ključne važnosti sprečavanje novih moždanih udara, od kojih je Mladić već pretrpeo dva. Napomenuo je takođe da je Mladiću ranije implantiran pejsmejker zbog srčane insuficijencije. U sastavu medicinskog tima iz Republike Srpske nalazila su se četiri doktora: dva neurologa, psihijatar i kardiohirurg. General Mladić trenutno izdržava doživotnu kaznu zatvora u Sheveningenu, na osnovu presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

(Alo)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Novak

26.02.2024 16:14

Hoće li već jednom crknuti taj ubica,bezdušnik i najveće smeće 20 veka.

Smeće su oni koji su

26.02.2024 18:40

@Novak - Smeće su oni koji su ubijali decu ispod 12 god , a to on nije radio, već njegovi protivnici. Smrdljiv je onaj narod koji veliča ubice dece ispod 12 god. Razmisli o tome malo. A takvih zločina je bila puno 1941 i pa i 90-ih, a zna se od koga, tj sa koje strane.

Šomi 021

26.02.2024 17:04

Novak@ E brate nemaš ti pojma.