"ZAVRŠIĆEMO OVE GODINE..." Vučić saopštio odične vesti o važnim projektima u Srbiji

Autor:

Vesti

20.02.2024

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi autoputevi i brze saobraćajnice u Srbiji

"ZAVRŠIĆEMO OVE GODINE..." Vučić saopštio odične vesti o važnim projektima u Srbiji

Foto: RTS/printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio nove projekte koji će značajno unaprediti infrastrukturu u zemlji. Jedan od najznačajnijih projekata je završetak autoputa do Kraljeva, koji će omogućiti brzu vezu između Beograda i Kraljeva za samo sat vremena i deset do petnaest minuta. Takođe, planira se završetak autoputa od Koševa do Trstenika, što će omogućiti brzu vožnju do Vrnjačke banje za maksimalno sat i dvadeset i pet minuta.

Unapređenje saobraćajne infrastrukture

Vučić je istakao da će ove godine biti završen put do Požege, čime će se značajno skratiti vreme putovanja do Zlatibora. Takođe, planira se izgradnja brze saobraćajnice do Loznice, što će poboljšati povezanost ovog regiona sa autoputem Ruma-Šabac.

- Mi verujemo da ćemo, ukoliko budemo završili eksproprijaciju na čačanskom delu, završiti autoput do Kraljeva. Razmislite, autoput do Kraljeva. Do Kraljeva ćemo ići za sat i deset, petnaest minuta. Beograd, Kraljevo. Završićemo autoput s druge strane i od Koševa do Trstenika, dakle do Vrnjačke banje, sat i dvadeset i pet minuta maksimalno. Završićemo ove godine u septembru ili oktobru najkasnije i put do Požege. Očas posla ste na Zlatiboru, jer je to najgorih tih dvadeset i jedan kilometara koji nam je ostalo kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru. Dakle, a da ne pričamo o Arilju, Ivanjici i odlasku dole ka Dugoj Poljani. Kladnici, Kušićima i Dugoj Poljani. Dakle, završićemo do Loznice, brzu saobraćajnicu, Šabac, Loznica, posle autoput Ruma za Šabac - saopštio je Vučić gostujući na RTS-u.


Investicije u železničku infrastrukturu

Pored autoputeva, predsednik Vučić je najavio da će pruga Beograd-Subotica biti završena do septembra, što će omogućiti brži i efikasniji prevoz putnika i robe duž ove trase.

- Završićemo ove godine, sve ove godine, Sremska, Rača, Kuzmin, tih devetnaest kilometara. Završićemo tih pet i po kilometara do Valjeva, završićemo brzu saobraćajnicu do Požarevca, pa sad ko ide gore ka Velikom Gradištu i Golubcu, ko ide ovamo ka Petrovcu, Salakovcu, Batuši i Malom Crniću, ko ide ovamo ka Kučevu, to ćemo završiti. To je sve ove godine gotovo. To je drugačija Srbija. To je druga energija. A to ne može da izgura samo Vučić. I to ne može da izgura samo Ana, ili samo Miloš, ili samo neko. Zato je potrebno da svi u Srbiji navijamo za to da se time ponosimo - rekao je predsednik Vučić.



Podrška razvoju Srbije

Vučić je istakao da su ovi projekti deo šire strategije razvoja Srbije i da je podrška celog društva neophodna za ostvarenje ovih ambicioznih ciljeva. Naglasio je da će ovi infrastrukturni projekti značajno unaprediti život građana Srbije i otvoriti nove mogućnosti za ekonomski razvoj.


Najave predsednika Vučića o novim autoputevima, brzim saobraćajnicama i unapređenju železničke infrastrukture predstavljaju važan korak ka modernizaciji saobraćajne infrastrukture u Srbiji. Ovi projekti će omogućiti brže i efikasnije povezivanje gradova i regiona širom zemlje, što će doprineti ekonomskom razvoju i unapređenju kvaliteta života građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (39)

Loading
Ena

20.02.2024 21:54

Sjajne vesti za sve građane Srbije.

Jana

20.02.2024 21:59

Lepo receno Vucicu

Jana

20.02.2024 22:00

Samo jako Vucicu!

Mila

20.02.2024 22:00

Lep izbor reci Vucicu