BRZO I EFIKASNO! Vučić otkriva planove za formiranje nove skupštine i vlade

Autor:

Vesti

20.02.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelne političke teme - Vučić gost emisije "Takovska 10" na RTS

BRZO I EFIKASNO!  Vučić otkriva planove za formiranje nove skupštine i vlade

Foto: RTS/printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je bio gost u večerašnjoj emisiji "Takovska 10" na RTS, gde je govorio o aktuelnim političkim i društvenim temama. Vučić je istakao da će od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom, sa onima koji žele da poštuju Ustav i zakon, kako bi razgovarali o formiranju nove skupštine i vlade. Takođe, najavio je da će posle konsultacija biti spreman da odredi mandatara, te da veruje da će taj proces biti obavljen relativno brzo i efikasno.

Formiranje nove skupštine i vlade

Vučić je naglasio da je ulazak u proces formiranja nove skupštine i vlade važan, s obzirom da su verifikovani birački spiskovi, te da je uveren u mogućnost brzog i efikasnog obavljanja ovog procesa. Takođe, izneo je svoje mišljenje o primedbama na biračke spiskove u Beogradu, nazivajući ih potpuno besmislenim.

- Od ponedeljka ću krenuti u konsultacije nu skladu sa Ustavom, sa onima koji žele da poštuju Ustav i zakon, da razgovaraju, a posle toga ću biti spreman da odredim mandatare. Ušli smo u proces koji je važan za formiranje nove skupštine i vlade, sada kada su verifikovani i uveren sam da možemo to da uradimo relativno brzo i efikasno. Što se tiče primedbi na biračke spiskove u Beogradu potpuno je besmislena - rekao je Vučić.



Stavovi o primedbama na biračke spiskove

Predsednik je jasno istakao da su primedbe na biračke spiskove u Beogradu potpuno besmislene, čime je dodatno naglasio svoje uverenje u regularnost procesa verifikacije spiskova. Ova izjava sigurno će privući pažnju javnosti i pokrenuti raspravu o validnosti biračkih spiskova i njihovoj ulozi u političkom procesu.


Predsednik Aleksandar Vučić je u emisiji "Takovska 10" na RTS izneo svoje stavove o aktuelnim političkim temama, naglašavajući važnost procesa formiranja nove skupštine i vlade, kao i izražavanjem uverenja u regularnost biračkih spiskova. Njegove izjave sigurno će izazvati reakcije javnosti i političkih aktera, te će biti interesantno pratiti dalji razvoj događaja u vezi sa ovim temama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (43)

Loading
Bubi

20.02.2024 21:16

Nema sumnje, sigurno smo da Vučić zna kada je najbolje krenuti sa formiranjem Vlade!

Tamara

20.02.2024 21:16

Bravo Vucicu vi ste ponos nase drzave Srbije

Mico

20.02.2024 21:17

Predsednik će ovo odraditi najbolje što može uz konsultacije.

Zoran

20.02.2024 21:20

Već sledeće nedelje se može Vlada formirati a opozicija i dalje napada vlast oko izbora.