JOŠ JEDNA POSLEDICA KURTIJEVOG TERORA! Komercijalna banka od danas ne radi na Kosmetu!

Autor:

Vesti

31.01.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u javnim institucijama u srpskim sredinama na Kosmetu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

JOŠ JEDNA POSLEDICA KURTIJEVOG TERORA! Komercijalna banka od danas ne radi na Kosmetu!

Foto: printscreen/Google Maps

Komercijalna banka, zbog pogubne politike Aljbina Kurtija i odluke da dinar ne važi kao platežno stredstvo,  od danas više ne radi na Kosmetu. U Gračanici je, javlja Kim, poslovnica zatvorena, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture, piše Kossev.

Na Kosovu je do danas radilo osam filijala Komercijalne banke, a .najava o njenom zatvaranju stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine.

Građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS poruke o njenom gašenju.

Zaposleni u javnim institucijama u srpskim sredinama na Kosovu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da nema pregovora o odluci Centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji.

- Evro je valuta koja nam dolazi iz Evropske unije. Ne govorimo da hoćemo da uvedemo albansku valutu lek ili novu dardansku valutu sa Kosova, već evro, evro kao jedino sredstvo plaćanja i kupovine, jasno definisano na Kosovu, i to nije pitanje koje je predmet pregovora - rekao je Kurti, kako prenosi Koha.

Dodao je da Centralna banka odluke donosi nezavisno i da su one u skladu sa ustavom tzv. Kosova.

- Ne želimo nikoga da kaznimo, već samo da uvedemo zakonitost, ustavnost i regularnost -  tvrdi Kurti iako je jasno zašto je ova odluka doneta i da predstavlja još jedan pritisak na Srbe, koje on godinama teroriše..

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

07.02.2024 15:04

Vučić ne krije svoju zabrinutost zbog situacije na Kosmetu, ali ni svoju upornost i odlučnost da pomogne našem narodu.