BEZOBRAZLUK PRIŠTINE NEMA GRANICA: Slađanu Trajkoviću ponovo produžen pritvor - Tužilaštvo odbija da preda dokumentaciju branjeniku

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasić je istakao da je prethodna sudija na ovom slučaju stala na stranu tužilaštva.

BEZOBRAZLUK PRIŠTINE NEMA GRANICA: Slađanu Trajkoviću ponovo produžen pritvor -  Tužilaštvo odbija da preda dokumentaciju branjeniku

Foto: Društvene mreže

Slađan Trajković

Advokat Dejan Vasić potvrdio je za Kosovo onlajn da je njegovom branjeniku, uhapšenom Slađanu Trajkoviću, mera pritvora produžena na još dva meseca.

- Osnovni sud u Prištini je ponovo produžio meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću na još dva meseca i u isto vreme zakazao suđenje i početak njegovog pretresa pred novim većem za 25. tekućeg meseca. Mi pokušavamo da u ovoj fazi pre suđenja obezbedimo kompletnu dokumentaciju koju Specijalno tužilaštvo odbija da nam preda - kazao je on.

Vasić je istakao da je prethodna sudija na ovom slučaju stala na stranu tužilaštva.

- Mi smo tome prigovarali. Očekujemo da će novi članovi i predsednik veća imati više sluha za poštovanje zakonskih odredba, ništa drugo. U suštini, mi više od toga i ne tražimo, osim da se poštuju naša zakonska prava na odbranu i da nam se dopusti jednak tretman sa Specijalnim tužilaštvom, da imamo dokaze koji poseduju i oni“, poručio je Vasić.

 

https://youtu.be/sKb5g3jJZpA

 

Podsetimo, u Leposaviću danas je otpočelo prikupljanje potpisa za inicijativu o smeni gradonačelnika, a veliki broj građana okuplja se na trgu ispred zgrade opštine.

Proces potpisivanja je započeo jutros, nešto pre devet časova, uz postavljanje šatora kako bi se građani zaštitili od hladnog vremena dok popunjavaju obrasce, prenosi Kosovoonline. 

Pripadnici Kfora su takođe posetili mesto gde se prikupljaju potpisi.

 
Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK), ukupan broj građana s pravom glasa u opštini Leposavić iznosi 13.441. Da bi inicijativa bila uspešna, potrebno je prikupiti 20 odsto ovog broja, što iznosi 2.689 potpisa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading