NISAM VAS SE NIMALO UPLAŠIO! Vučić poslao poruku iz Predsedništva: Neću vam dati da srušite Srbiju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

25.12.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu.

NISAM VAS SE NIMALO UPLAŠIO! Vučić poslao poruku iz Predsedništva: Neću vam dati da srušite Srbiju! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se snimkom sa terase Predsedništva, objavljenim na zvaničnom Instagram nalogu predsednika.

- Ja sam taj koji je bio na terasi, koji je bio u Predsedništvu, na svom radnom mestu, i nisam vas se nimalo uplašio i neću vam dati da srušite Srbiju! - napisano je u objavi snimka. 

 

 

Podsetimo, sinoćni pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada rezultirao je time da je povređeno osmoro pripadnika MUP-a, a da među njima ima i onih sa teškom telesnom povredom, od kojih će jedan biti podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković je na konferenciji za medije u Palati Srbije danas rekao da je pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i napad na policiju trajao u periodu od 18.55. do 21.50 časova, a da je je nakon tri sata uzdržanosti, u 21.50 usledila zakonita intervencija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Ovom prilikom posebno moram da naglasim i da opovrgnem pojedine medije, policija nije nikog napala, već u skladu sa zakonom primenila sredstva prinude sa ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, odbijanja napada na policijske službenike i, naravno, objekta koji su obezbeđeni - rekao je Ivković.

BAKLJAMA, MOTKAMA I KAMENJEM NA MUP

On je dodao da su nasilni demonstranti koristili sva sredstva da napadnu pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i pokazao slike predmeta kojima su demonstranti napali policiju.

- Bilo je baklji, motki, pogledajte količinu kamenica. Ovo je ta kamenica koja je upućena prema pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. I pored svoje zaštitne oprame koje koristimo i koje smo koristili, mi smo došli u situaciju gde imamo 8 povređenih policijskih službenika. Među njima i kolega sa teškom telesnom povredom - naveo je Ivković.

Ivković je zatim pokazao slike na kojima se vide oštećenja nastala na objektu gradske Skupštine - polomljene prozore, udare od kamenica. Naglasio je da se samim pojavljanjem pripadnika Žandarmerije veći broj lica razbežao.

- Tokom noćnih incidenata pripadnici MUP-a procesuirali su 38 lica, od kojih najveći broj lica zbog izvršenja krivičnih dela pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničkog ponašanja na sportskoj prirodi ili javnom skupu. I dalje nastavljamo sa prikupljanjem dokaza, tako da će taj broj lica biti sigurno tokom dana još i veći - rekao je Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (35)

Loading
Boba

25.12.2023 12:54

Sramota, zovete se stranka protiv nasilja, treba vas zabraniti jer se ponašate siledžijski.

Anja

25.12.2023 13:01

Predsedniče, narod je u vas, šačica zalutalih ne može da ubije pravdu i demokratiju.

Vojislav

25.12.2023 13:30

Naša podrška ide povređenim pripadnicima MUP-a, želimo im brz oporavak i zahvaljujemo im na hrabrosti.

Vukota

25.12.2023 13:30

Ova situacija je teška, ali uz vaše vođstvo i odlučnost sigurni smo da ćete sačuvati mir i stabilnost u zemlji.