HITNO SAOPŠTENJE MUPA: Ne narušavajte javni red i mir, nasilan upat u štićene objekte podleže krivičnoj odgovornosti!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

24.12.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova.

HITNO SAOPŠTENJE MUPA: Ne narušavajte javni red i mir, nasilan upat u štićene objekte podleže krivičnoj odgovornosti!

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore ovog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije. Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno uđe u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom - piše u saopštenju.

Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste "Srbija protiv nasilja" upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" garantovali su da do takvih incidenata neće doći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading