NAPREDNJACI UZELI BAŠ SVE GRADOVE I OPŠTINE!

Autor:

Vesti

18.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde god se glasalo rezultati su bili manje-više isti, pa će SNS i u naredne četiri godine vladati u ovih 65 lokalnih samouprava

NAPREDNJACI UZELI BAŠ SVE GRADOVE I OPŠTINE!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock

U Srbiji su u nedelju, pored parlamentarnih i pokrajinskih izbora, održani i lokalni izbori u 65 gradova i opština, među kojima je i Beograd, na kojima je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" pečatirala apsolutnu dominaciju. Građani širom Srbije su na lokalnom nivou, bez izuzetka, ukazali potpuno poverenje naprednjacima, koji su u pojedinim gradovima i opštinama, poput Brusa, dobili desetostruko više glasova od drugoplasiranog.

Pokazalo se da je Kruševac neosvojiva tvrđava i da su opozicionari izgubili čak i tamo gde su doskora vedrili i oblačili - u Šapcu. Građani su jasno poručili kome dugoročno veruju, pošto je lista SNS u većini sredina dobila veću podršku nego na prethodnim izborima

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandar Vučić na glasanju

KRUŠEVAC - NEOSVOJIVA TVRĐAVA

Lista "Aleksandar Vučić - Kruševac ne sme da stane" dobila je ubedljivu podršku 57,88% građana. I u ovom izbornom ciklusu su kruševački naprednjaci, vođeni Bratislavom Gašićem, pokazali da je taj grad neosvojiva tvrđava. Drugoplasirana lista "Srbija protiv nasilja - dr Branislav Bata Andrić" dobila je dvostruko manje glasova - 25,82%. Time je jedna od perjanica opozicije Srđan Milivojević doživela najteži mogući poraz na domaćem kruševačkom terenu. Pa kako da mu veruju drugi kad ni sugrađani nemaju poverenja u njega.

ŠABAC - DEBAKL ZELENOVIĆA

Na lokalnim izborima u Šapcu apsolutnu većinu ima lista "Aleksandar Vučić - Šabac ne sme da stane" sa 51,7% glasova ili 35 odbornika od 69. Kakav šok za Nebojšu Zelenovića. Njegova lista "Šabac protiv nasilja - Nebojša Zelenović" osvojila je 19 mandata, "Nemanja Pajić - zapadna Srbija" - uvek Šabac osvojila je osam odborničkih mandata.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ivica Dačić na glasanju

KRALJEVO - PUKAO LOKALNI FRONT

U Kraljevu su od 70 odborničkih mesta u Skupštini grada koaliciji "Aleksandar Vučić - Kraljevo ne sme da stane" pripala 33 odbornička mandata (41,49%). Ili trostruko više od drugoplasirane liste "Ivan Matović - Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu" sa 12 mandata (16,07%). Slede "Srbija protiv nasilja Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić" sa osam mandata (10,64%), SPS-JS sa sedam mandata (9,94%). Isti broj odbornika imaće i Lokalni front - Predrag Voštinić sa osvojenih 9,57%, dok će NADA imati tri odbornika (4,23%).

NAPREDNJAČKI KRAGUJEVAC

Pobedu je odnela lista "Aleksandar Vučić - Kragujevac ne sme da stane" sa 40% osvojenih glasova ili 38 mandata, dok su drugoplasirani Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac dobili tek 14,95% ili 14 mandata.
Ispod cenzusa je savez Dveri i Zavetnika.

U VRANJE NEMA LAGANJE

Lista "Aleksandar Vučić - Vranje ne sme da stane" dobila je 54,18% glasova. Drugoplasirani SPS je dobio pet puta manje - 10,69%. Slede Hrabro za Vranje - Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak - Ćuta sa 9,54%, Za naš grad - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić sa 8,44%, Jedinstvena Srbija sa 5,62% i NADA sa 5, 46%.

Republika

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlovic

Miloš Vučević na glasanju

IVANJICA UZ VUČIĆA

Više od 50% glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Ivanjica ne sme da stane". Na drugom mestu je "Srbija protiv nasilja" sa 18,49%, pa SPS sa 7,61%.

U PIROTU SNS 51,4%

U lokalni parlament ulaze četiri liste. SNS je osvojio 51,4% glasova, a opozicioni savez "Pirot protiv nasilja" oko 34,6%. Slede SPS (9,2%) i koalicija POKS - Zavetnici (4,89%).

PRIJEPOLJCI BEZ DILEME

U budućem lokalnom parlamentu koji broji 41 odbornika lista "Aleksandar Vučić - Prijepolje ne sme da stane" imaće 19 odbornika. Slede "Zajedno za Prijepolje" sa 11 mandata, Stranka pravde i pomirenja sa pet...

ALEKSANDROVAC NIJE STAO

Najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Aleksandrovac ne sme da stane" - 35% (22 mandata). Na drugom mestu je grupa građana Pokret za župu dr Jugoslav Stajkovac sa osvojenih 11 mandata. Slede Jedinstvena Srbija, SPS i Grupa građana Buđenje župe - Ivan Brborić i na šestom mestu je "Srbija protiv nasilja".

I LESKOVAC ZA VUČIĆA

Pobedio je SNS i od ukupno 75 imaće 41 odbornika. Koalicija SPS-JS je osvojila 14,16% glasova (11 mandata), a koalicija "Narodni pokret Srbije - Miroslav Aleksić - Zajedno za Leskovac doktor Nenad Zdravković" 13,41% (10 mandata).

SMEDEREVO BEZ NEIZVESNOSTI

Najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Smederevo ne sme da stane" - 45,22% ili 34 odbornička mandata. Slede liste "Smederevo protiv nasilja" - Nikola Beronja - 11,42%, tj. osam mandata, potom Doktor Ivan Stevanović - Za naše Smederevo - 10,04% (sedam odborničkih mandata) i tako dalje.

POŽEGA - SNS LAKO UZEO 46%

Lista "Aleksandar Vučić - Požega ne sme da stane" osvojila je 46%, a "Požega protiv nasilja" 30,15%. U lokalni parlament ušli su i SPS sa 9,5%, NADA sa 8,38% i SRS sa 3,04%.

DEMOLIRANJE U BRUSU

Od 29 odborničkih pozicija lista "Aleksandar Vučić - Brus ne sme da stane" osvojila je 56,52% ili 18 mandata. Ovde je Đilasova opozicija desetostruko slabija, ako se gledaju procenti ili čak 18 puta ako se porede osvojeni mandati.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading