PROGLAŠENA JOŠ JEDNA LISTA ZA DECEMBARSKE IZBORE! "Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju"!

Autor:

Vesti

18.11.2023

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Republička izborna komisija zatražila dodatnih 63 potpisa podrške, čime je "u celosti otklonjen nedostatak koji je bio smetnja za proglašenje liste", ovoj koaliciji je potvrđen položaj liste nacionalne manjine.

PROGLAŠENA JOŠ JEDNA LISTA ZA DECEMBARSKE IZBORE! "Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju"!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Republička izborna komisija donela je večeras rešenje o proglašenju koalicije "Zajedno za budućnost i razvoj - koalicija za mir i toleranciju" za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra.

Ovu izbornu listu čine više stranaka i pokreta manjinskih zajednica, a njeni predstavnici su prethodno dostavili 436 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu listu. Nakon što je Republička izborna komisija zatražila dodatnih 63 potpisa podrške, čime je "u celosti otklonjen nedostatak koji je bio smetnja za proglašenje liste", ovoj koaliciji je potvrđen položaj liste nacionalne manjine.



Lista je sastavljena od pet stranaka koje predstavljaju manjinske zajednice u Srbiji - Građanske stranke Crnogoraca, Vlaške narodne stranke, Građanskog saveza Mađara, Demokratske zajednice Hrvata i Građanske stranke Grka Srbije.
 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading