DOSTOJANSTVENO JE SRBIJA SVE OVO PODNELA: Predsednik Vučić zahvalio narodu na svemu: Ujedinjeni u bolu nismo nikoga unizili

Autor:

Vesti

03.10.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u vezi situacije na Kosovu i Metohiji nakon ubistva trojice Srba u selu Banjska.

DOSTOJANSTVENO JE SRBIJA SVE OVO PODNELA: Predsednik Vučić zahvalio narodu na svemu: Ujedinjeni u bolu nismo nikoga unizili

Foto: printscreen/happy tv

 Tokom svog obraćanja, Vučić je pohvalio način na koji je Srbija dostojanstveno reagovala na ovu tragediju i istakao ponos u vezi sa tim.

- Dostojanstveno je Srbija ovo podnela, ponosan sam na svoju Srbiju, dostojanstveno baš, da nijednog trenutka nismo unizili i nismo umanjivali značaj tragedije zbog ubijenog Albanca, naprotiv, ali umeli smo da budemo ujedinjeni u bolu, sa porodicama ubijenih Srba, kao da su nas žene naučile, kako da to podnesemo, što mi pogrešno nazivamo muški. Naprotiv, bilo je ženski, hrabro i jako. I hvala ljudima u Srbiji na tome - izjavio je predsednik tada, a zatim u objavi na svom Instagram nalogu kratko poručio:

 

 

- Ponosan na našu Srbiju.

Dodatno, predsednik Vučić je zatražio od ambasadora zemalja Kvinte i šefa delegacije Evropske unije da Kfor preuzme odgovornost za bezbednost na severu Kosova i Metohije, umesto policije koju kontroliše Aljbin Kurti.

Osim toga, u Srbiji je proglašen Dan žalosti, a isto je učinjeno i u Republici Srpskoj. Takođe, srpske zajednice na Kosovu i Metohiji su proglasile trodnevnu žalost u znak sećanja na tragično stradale sugrađane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Bubi

03.10.2023 19:52

Snažna poruka Vučića koja treba da nas ujedini da čuvamo svoju državu i svoj narod!

Nana

03.10.2023 19:53

Predsednik Aleksandar Vucic se bori za Srbiju da sačuva mir i stabilnost na KiM ali Kurti tera svoj inat

danijel

04.10.2023 06:33

@Nana - otkad se on bori sve vise srba gine tamo.drugo bas me briga za tog policajca arbanasa.sigurno nije bio tamo da deli cokoladice

Danka

03.10.2023 20:01

Управо тако!