ONI TRAŽE UVOĐENJE SANKCIJA SRBIJI! Najmanje sedam država zahtevalo je kaznene mere, ovo su detalji sastanka

Autor:

Vesti

30.09.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvori iz diplomatskih krugova prenose nam da su u toj ideji prednjačile baltičke zemlje - Litvanija, Letonija i Estonija, koje imaju poseban pik na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

ONI TRAŽE UVOĐENJE SANKCIJA SRBIJI! Najmanje sedam država zahtevalo je kaznene mere, ovo su detalji sastanka

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

Najmanje sedam država zahtevalo je sankcije protiv Beograda "zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji!

Prema informacijama "Novosti", najmanje sedam država zahtevalo je kaznene mere protiv Beograda "zbog dešavanja na KiM".

Izvori iz diplomatskih krugova prenose nam da su u toj ideji prednjačile baltičke zemlje - Litvanija, Letonija i Estonija, koje imaju poseban pik na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zato što se uporno opiru da ne uvedu sankcije protiv Ruske Federacije. Tom sastanku, osim posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, navodno je prisustvovao i visoki zvaničnik SAD.

Time je uklopljen ceo pejzaž medijskog rata protiv Beograda koji traje od prvih nedeljnih rafala pokraj zadužbine kralja Milutina. Jer, sada se u opticaj vraća već oprobani arsenal pretnji iz devedesetih godina - sankcije i izolacija... koje je politički zapad patentirao na Srbiji i njenim građanima.

Zaoštravanje kursa prema našoj zemlji nagovešteno je i pre oružanog obračuna na severu KiM i to kroz prizmu našeg odnosa prema Moskvi.

EU je iskoristila adut "vraćanja viza našim građanima" kako bi izvršila pritisak na Beograd da promeni politiku prema Moskvi.

To proizilazi iz upozorenja koje je iz Evropske komisije nedavno stiglo u Srbiju, a u kojem se navodi da su zabrinuti zbog najavljenih olakšanih procedura po kojima bi strani državljani mogli doći do našeg pasoša.

Ovakva upozorenja u Srbiju su stizala i u maju uz objašnjenje da naša država rizikuje bezvizni režim, jer se povećao broj državljana trećih zemalja koji dobijaju državljanstvo, a zatim ulaze u zemlje EU bez viza.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sanja

30.09.2023 13:22

Ne pominju Kurtijev teror koji traje mesecima.

Luka

30.09.2023 13:25

Pritisci na Srbiju se mogu vratiti EU kao bumerang. Nepravda koja je učinjena Srbiji se polako vraća preko mnogo "Kosova" koja postoje u svetu.

Mico

30.09.2023 13:26

Mnogi žele poraženu i poniženu Srbiju, pa pokušavaju da oklevete sve događaje ne bi li joj naneli što veću štetu. Nećemo im priuštiti to zadovoljstvo.

Панта

30.09.2023 13:29

Курти и његова терористичка војска су једини који се требају санкционисати и довести у ред!